Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa heeft slecht nieuws voor concurrenten van 'fenomenale' Verstappen

Felipe Massa ziet een kans voor Ferrari om de wereldtitel in 2023 te veroveren, maar de strijd opnemen tegen Max Verstappen wordt volgens de voormalig F1-coureur heel lastig. Verstappen is de allerbeste coureur met het allerbeste team en de allerbeste auto, zo is hij van mening.

Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa blikt vooruit op het komende seizoen, waarin Red Bull en Max Verstappen de wereldtitels moeten gaan verdedigen. Makkelijk wordt dit niet door een handicap en de budgetcap-straf, maar Massa verwacht dat het lastig wordt voor Ferrari-coureur Carlos Sainz en Charles Leclerc. Dat ligt vooral aan de concurrent van het Ferrari-duo: Verstappen. In gesprek met La Gazzetta Dello Sport is het volgens de voormalige Ferrrari-coureur nog wel even afwachten hoe Red Bull in 2023 gaat presteren met de straf en de handicap. "Ze eindigden vorig jaar het seizoen met een bolide die veel sneller en krachtiger was dan de rest van het veld, daarom blijven ze vooralsnog het sterkste team." "Het is nog moeilijk te zeggen of ze last gaan hebben van de straf die ze kregen voor het overtreden van de budgetcap. Ferrari ging sterk van start in 2022, maar daarna kregen ze te kampen met betrouwbaarheidsproblemen, tactische problemen en fouten van de coureurs, maar bovenal bleven ze achte rop de vooruitgang die Red Bull gedurende het seizoen boekte. Aan het eind van de rit was het toch wel zo gelopen als dat het is gelopen. Om te winnen moet je perfect zijn." En perfectie is wat Red Bull in huis heeft, vooral met hun Nederlandse coureur. "Max is een fenomeen", zo looft Massa. "Hij is zeer geconcentreerd, perfect met racen en in staat om zijn stem te laten gelden binnen het team, dat hem volgt. Hij is de beste coureur met de beste bolide en het beste team. Je kunt hem vergelijken met Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Ayrton Senna in hun gouden tijden. Hij kan nog heel veel titels winnen."

De kansen voor Leclerc en Sainz

Ferrari zal natuurlijk de titel van Red Bull af willen pakken. Dit jaar is er een nieuwe kans voor, maar dan moet er volgens Massa wel het een en ander veranderen. De Italiaanse renstal presteerde in 2022 nog lang niet perfect. Wat zijn de kansen voor Charles Leclerc en misschien zelfs voor Carlos Sainz? "Het probleem voor Ferrari is zeker niet de coureurs", zo vervolgt Massa. "Leclerc heeft laten zien dat hij kan winnen met een winnende bolide. Vorig jaar betaalde hij net als de rest van het team voor de druk, nadat ze bovenaan kwamen te staan met een grote voorsprong na de eerste races. Daarna verloren ze al snel punten door de eerder gegeven oorzaken." "De verhouding met Carlos is positief. Ze pushen elkaar verder in de trainingen en op het asfalt, dat is natuurlijk goed voor het team. Carlos heeft besloten bij de fabriek te gaan wonen en bijna iedere dat met het team te zijn. Dat heeft Charles ook gepusht om hetzelfde te doen en daardoor is hij nog beter geworden", aldus de voormalig F1-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden