© Getty Images / Red Bull Contentpoo

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Inhaalrace in Brazilië gaf geweldig gevoel'

07 nov. 2017 10:36 Ruud Dimmers 0 reacties

Na zijn prachtige inhaalrace kijkt Max Verstappen uit naar de Grand Prix van Brazilië. Vorig jaar veroverde de Red Bull-coureur de harten van vele Formule 1 fans na een magistrale inhaalrace in de regen.

"Interlagos is een van mijn favoriete circuits. Het is tegen de klok in, waardoor het erg zwaar voor de nekspieren is. Het hoogteverschil in de baan en de rijke historie maken het nog specialer om hier te rijden", laat Verstappen aan Mobil 1 weten.

De regenrace in 2016 ging de hele wereld over dankzij de inhaalrace van Verstappen. Een mislukte strategie zorgde ervoor dat de Nederlander terugviel naar de laatste positie. Een inhaalrace zoals Senna en Schumacher die in de regen lieten zien bezorgde Max utieindelijk nog een derde positie.

"Ik hou ervan om in de regen te rijden. Het vermogensvoordeel van bepaalde andere auto's verdwijnt, waardoor onze kansen groter zijn. Vorig jaar hadden we wat pech met de strategie want we wisselden naar intermediates, maar het begon harder te regenen. Daardoor moesten we weer een stop maken en viel ik terug naar de zestiende plaats. Om dan nog op het podium terecht te komen gaf een geweldig gevoel.

Bekijk hieronder het volledige interview met Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen