Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen jaagt op zijn allereerste pole in de Formule 1

Natuurlijk geeft Max Verstappen altijd het maximale maar in Monaco moet het dit weekend gaan gebeuren. In de nauwe straten van Monaco liggen er kansen voor de Nederlander om de jongste polesitter ooit te worden.

Hoewel Verstappen zich normaal gesproken niet bezig houdt met records, zal hij het ongetwijfeld niet erg vinden als hij dit weekend weer eentje bij kan schrijven op zijn conto. "De pole is inderdaad mijn doel omdat de kwalificatie in Monaco ontzettend belangrijk is. Waarschijnlijk zelfs de belangrijkste van het hele Formule 1 seizoen. Mercedes en Ferrari hebben natuurlijk hun kwalificatiemodus, die hebben wij niet maar ik verwacht wel dat we nog tijd kunnen pakken. Het wordt hoe dan ook erg spannend zaterdag."

Verstappen weet in ieder geval dat hij eerst nog moet afrekenen met zijn teamgenoot Ricciardo. De Australiër was hem in beide sessies een fractie te snel af en behaalde twee jaar geleden uitgerekend zijn enige pole tot nu toe in Monaco. Aan de aanwezige pers in Monaco laat Verstappen weten dat het vooral een kwestie van timing is. "Ten opzichte van Daniel kan ik mij niet veel meer verbeteren. Het is vooral het moment waarop je de baan op gaat. Een seconde eerder of later naar buiten kan een wereld van verschil zijn op dit circuit."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi