© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen jaagt op zijn allereerste pole in de Formule 1

25 mei 2018 09:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Natuurlijk geeft Max Verstappen altijd het maximale maar in Monaco moet het dit weekend gaan gebeuren. In de nauwe straten van Monaco liggen er kansen voor de Nederlander om de jongste polesitter ooit te worden.

Verstappen: 'Pole en winnen is het doel dit weekend'

Hoewel Verstappen zich normaal gesproken niet bezig houdt met records, zal hij het ongetwijfeld niet erg vinden als hij dit weekend weer eentje bij kan schrijven op zijn conto.

"De pole is inderdaad mijn doel omdat de kwalificatie in Monaco ontzettend belangrijk is. Waarschijnlijk zelfs de belangrijkste van het hele Formule 1 seizoen. Mercedes en Ferrari hebben natuurlijk hun kwalificatiemodus, die hebben wij niet maar ik verwacht wel dat we nog tijd kunnen pakken. Het wordt hoe dan ook erg spannend zaterdag."

Verstappen weet in ieder geval dat hij eerst nog moet afrekenen met zijn teamgenoot Ricciardo. De Australiër was hem in beide sessies een fractie te snel af en behaalde twee jaar geleden uitgerekend zijn enige pole tot nu toe in Monaco.

Aan de aanwezige pers in Monaco laat Verstappen weten dat het vooral een kwestie van timing is.

"Ten opzichte van Daniel kan ik mij niet veel meer verbeteren. Het is vooral het moment waarop je de baan op gaat. Een seconde eerder of later naar buiten kan een wereld van verschil zijn op dit circuit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen