Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kijkt uit naar Grand Prix van Bahrein

Max Verstappen kijkt na een moeizaam openingsweekend in Australië uit naar de volgende race op de kalender, de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander komt graag in de oliestaat.

“Ik ga altijd graag naar Bahrein” , zo blikt Max Verstappen vooruit op het weekend van 6 t/m 8 april. “Ik heb daar een aantal vrienden wonen en het is altijd goed om even bij te praten met hen en te genieten van de Bahreinse warmte.” Max Verstappen’s resultaten in Bahrein zijn tot nu toe niet bijster indrukwekkend geweest, maar dat neemt niet weg dat Verstappen graag zijn rondjes rijdt op het Bahrain International Circuit.

“Het is een heel technisch circuit. Hele snelle bochten wisselen elkaar af met hele langzame bochten en dat maakt het een leuke baan. Ook het rijden onder kunstlicht is altijd gaaf om te doen, zeker ook omdat we die kans niet zo vaak krijgen.” Dat kunstlicht maakt de tweede vrije training van nog groter belang dan op andere circuits, weet Verstappen. “Het is eigenlijk de enige sessie die wordt afgewerkt onder vergelijkbare omstandigheden als de kwalificatie en de race. Het is in die anderhalf uur dat we de auto volledig moeten zien te begrijpen.”

Viaplay
x
Moto3 Sensationele zege Veijer na dominant optreden in Jerez