Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Max Verstappen koopt niets voor excuses van Renault

Max Verstappen werd weer eens in de steek gelaten door zijn Renault-motor. Tijdens zijn thuis Grand Prix ging het al na acht ronden mis en moest de Nederlander zijn RB13 langs de kant parkeren.

Na afloop bood Alain Prost namens Renault excuses aan bij de Red Bull-coureur, die daar cynisch op reageerde.

"We hebben het gehad over de motorensituatie. Ze willen dat ik positief blijf en vertrouwen had, maar vandaag draagt daar niet aan bij. Prost heeft zijn excuses aangeboden namens Renault, maar ik heb het hele jaar al excuses gehoord. Ik schiet daar niets mee op," liet Verstappen aan de Nederlandse media weten in Spa.

Max Verstappen maakte een aangeslagen indruk in Spa-Francorchamps. Hij vond het moeilijk om zo kort na de race positief te blijven en had geen antwoord op de vraag: hoe nu verder?

"Ik weet het niet. Op deze manier heeft het geen zin. Je probeert positief te blijven, maar dat is lastig als je steeds uitvalt. Het is gewoon alles bij elkaar, van het hele jaar. Je valt zo vaak uit vanuit kansrijke posities."

Bij de Grand Prix van Italië moet Verstappen waarschijnlijk achteraan starten. Teambaas Christian Horner liet weten dat de Nederlander een flinke gridstraf moet incasseren vanwege het wisselen van de motor.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1