Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Max Verstappen op zijn vingers getikt na gebruiken woord 'mongool'

De bewoordingen van Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Amerika vielen niet bij iedereen goed. De Nederlander noemde een van de stewards een mongool.

Gert de Graaf van de Stichting Downsyndroom is er als de kippen bij om zijn gram te halen. In een interview met het AD laat hij duidelijk weten dat de bewoordingen van Max Verstappen niet kunnen.

Volgens De Graaf moet Verstappen zijn woorden zorgvuldiger kiezen.

"Het woord 'mongool' gebruiken voor iemand die volgens jou een domme beslissing nam, is niet juist. Het verwijst naar mensen met het downsyndroom. Een flink deel van die mensen zal niet weten waar de discussie over gaat maar sommigen wél en die vinden het vervelend ook al hebben ze een dikke huid".

De Graaf trekt het vergelijk met het gebruiken van het woord kanker als scheldwoord. "Stel dat Verstappen het woord kanker had gebruikt. Dan zet hij alle patiënten met die ziekte weg als dom of slecht."

Ondanks de kritiek vanuit de stichting wil De Graaf er geen grote zaak van maken, maar wil hij dat Max in het vervolg andere woorden kiest.

"Wij gaan hier geen grote zaak van maken maar willen Verstappen wél even laten weten dat hij dit niet meer moet doen. Laten we zeggen dat hij in zijn emotie een beetje dom is geweest."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto