© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen op zijn vingers getikt na gebruiken woord 'mongool'

23 okt. 2017 14:00 Ruud Dimmers 3 reacties
De bewoordingen van Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Amerika vielen niet bij iedereen goed. De Nederlander noemde een van de stewards een mongool.

Stichting Downsyndroom niet blij met Verstappen

Gert de Graaf van de Stichting Downsyndroom is er als de kippen bij om zijn gram te halen. In een interview met het AD laat hij duidelijk weten dat de bewoordingen van Max Verstappen niet kunnen.

Volgens De Graaf moet Verstappen zijn woorden zorgvuldiger kiezen.

"Het woord 'mongool' gebruiken voor iemand die volgens jou een domme beslissing nam, is niet juist. Het verwijst naar mensen met het downsyndroom. Een flink deel van die mensen zal niet weten waar de discussie over gaat maar sommigen wél en die vinden het vervelend ook al hebben ze een dikke huid". 

De Graaf trekt het vergelijk met het gebruiken van het woord kanker als scheldwoord. "Stel dat Verstappen het woord kanker had gebruikt. Dan zet hij alle patiënten met die ziekte weg als dom of slecht."

Ondanks de kritiek vanuit de stichting wil De Graaf er geen grote zaak van maken, maar wil hij dat Max in het vervolg andere woorden kiest.

"Wij gaan hier geen grote zaak van maken maar willen Verstappen wél even laten weten dat hij dit niet meer moet doen. Laten we zeggen dat hij in zijn emotie een beetje dom is geweest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen