Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin kondigt aan openlijk te praten over Haas-ontslag en recente gebeurtenissen

Nikita Mazepin zal deze week de pers te woord staan over zijn toekomstplannen en het ontslag bij het Haas F1-team. Het contract van de Rus werd net als het contract met naamsponsor Uralkali ontbonden als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.

Nikita Mazpein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Na de inval van Rusland in Oekraïne stond er al snel internationaal druk op vrijwel alles wat met Rusland te maken heeft. Zo ook op (voormalig) Haas-coureur Nikita Mazepin en de Russische titelsponsor Uralkali. De Amerikaanse renstal maakte al snel de keuze om de contracten met Mazepin en Uralkali te ontbinden.

In een korte verklaring op Instagram liet de Russisch coureur aan zijn fans en volgers weten teleurgesteld te zijn dat zijn contract is verscheurd, maar wel begrijpt dat het een lastige situatie is. Ook liet hij weten spoedig meer van zich te laten horen, wat nu dus is bevestigd.

Mazepin laat voorafgaand aan F1-testdagen van zich horen

Komende woensdag 9 maart, één dag voordat de testdagen in Bahrein worden afgetrapt, zal Mazepin onder meer RacingNews365 te woord staan. In de middag wordt er een persconferentie gehouden, waarbij de Rus zijn toekomstplannen zal toelichten.

Daarnaast wil hij meer vertellen over de recente gebeurtenissen. Hier zal onder meer zijn ontslag bij Haas worden toegelicht. In de ochtenduren zal Mazepin geselecteerde pers te woord staan, waarna RacingNews365 de verklaring(en) van de Rus zal delen.

19 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x