Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin kondigt aan openlijk te praten over Haas-ontslag en recente gebeurtenissen

Nikita Mazepin zal deze week de pers te woord staan over zijn toekomstplannen en het ontslag bij het Haas F1-team. Het contract van de Rus werd net als het contract met naamsponsor Uralkali ontbonden als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.

Na de inval van Rusland in Oekraïne stond er al snel internationaal druk op vrijwel alles wat met Rusland te maken heeft. Zo ook op (voormalig) Haas-coureur Nikita Mazepin en de Russische titelsponsor Uralkali. De Amerikaanse renstal maakte al snel de keuze om de contracten met Mazepin en Uralkali te ontbinden. In een korte verklaring op Instagram liet de Russisch coureur aan zijn fans en volgers weten teleurgesteld te zijn dat zijn contract is verscheurd, maar wel begrijpt dat het een lastige situatie is. Ook liet hij weten spoedig meer van zich te laten horen, wat nu dus is bevestigd.

Mazepin laat voorafgaand aan F1-testdagen van zich horen

Komende woensdag 9 maart, één dag voordat de testdagen in Bahrein worden afgetrapt, zal Mazepin onder meer RacingNews365 te woord staan. In de middag wordt er een persconferentie gehouden, waarbij de Rus zijn toekomstplannen zal toelichten. Daarnaast wil hij meer vertellen over de recente gebeurtenissen. Hier zal onder meer zijn ontslag bij Haas worden toegelicht. In de ochtenduren zal Mazepin geselecteerde pers te woord staan, waarna RacingNews365 de verklaring(en) van de Rus zal delen.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024