Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren-coureur' Poels: "Dankzij Verstappen en McLaren weer Formule 1-fan"

Wout Poels is momenteel in voorbereiding op de Tour de France die in augustus van start zal gaan. De voormalig meesterknecht van Chris Froome rijdt nu in dienst van Bahrain-Mclaren en bezocht zodoende al een aantal keer de fabriek van McLaren. Na een training van vijf uur door het prachtige landschap van Monaco maakte de Limburger tijd voor RacingNews365 om te spreken over het Formule 1-vuur dat Max Verstappen en McLaren weer bij hem aanwakkerden.

Wout Poels is net als Max Verstappen woonachtig in Monaco, maar toch kwamen de twee Limburgers elkaar nog niet tegen. "Monaco is een perfect land om als sporter te wonen, het weer is meestal ideaal om goede trainingen af te werken en ook het gebied is harsttikke mooi om doorheen te fietsen. Daardoor gaan er ook regelmatig Formule 1-coureurs meefietsen, aangezien het ook voor hen ook een goede training is. Recent ging voormalig Toro Rosso-rijder Brendon Hartley bijvoorbeeld nog mee." "Ik ben Verstappen helaas nog niet tegengekomen, maar het lijkt me leuk en interessant om eens met hem te trainen. Dit jaar hoop ik sowieso weer eens een Grand Prix te bezoeken, zo stond de Dutch GP op Zandvoort bijvoorbeeld heel hoog op mijn lijstje! We hebben ook onze eigen race hier in Monaco, maar helaas heb ik die in de afgelopen jaren nog niet kunnen bezoeken. Ik heb natuurlijk een druk schema en ben daardoor vaak onderweg." Voorlopig is de laatste GP die de Bahrain McLaren-rijder bezocht een race op de Hungaroring geweest. Daarvoor moeten we echter terug naar het begin van de zero's. "Ik was toen met mijn familie op vakantie in Hongarije en mijn ouders namen mij en mijn broers mee naar het circuit. Dat was werkelijk fantastisch, toen reden ze nog met V10-motoren en die maakten natuurlijk een onwijs mooi geluid. Ik moet zeggen dat ik daar als kind behoorlijk van schrok, haha." In de jaren daarna verliep de wielercarrière van Poels voorspoedig en was er logischerwijs minder tijd om de Formule 1 te blijven volgen. Verstappen en later ook McLaren, brachten de F1-fan in de topklimmer echter weer tot leven. "Doordat Verstappen nu meedoet, ga je automatisch toch weer meer kijken omdat het fantastisch is om een landgenoot zo te zien presteren. Daarnaast maakte ik dit jaar de overstap van Ineos naar het Bahrein McLaren-team waardoor ik al meerdere keren de McLaren-fabriek bezocht. Dat was écht geweldig! Daar staan alle F1-wagens op een rij, zo ook de winnende bolides van Mika Hakkinen en Lewis Hamilton, maar ook de wagen waarin Bruce McLaren reed. Dat maakte echt veel indruk op me." "Ook de professionaliteit in zo'n fabriek is geweldig om te zien. Men let op ieder detail en iedereen is keihard aan het werk om de twee coureurs zo goed mogelijk te kunnen laten presteren. Ik heb alles mogen zien, zo ook de F1-simulator. Helaas zat er iemand in, dus kon ik niet vragen of ik ook even een rondje mocht maken. Dat zou pas wat zijn geweest", aldus de breeduit lachende renner, die ondanks een succesvolle wielercarrière toch graag voor een MotoGP-carrière was gegaan. Tekst loopt verder onder de foto

"Toen ik jong was, vond ik de motorsport geweldig. Ik ging vaak mee met een team uit mijn omgeving naar het circuit van Assen. Daar maakten de coureurs een geweldige indruk op me en toen ik ook nog een aantal keer de TT van Assen had bezocht, wilde ik net als Valentino Rossi absoluut MotoGP-coureur worden. Mijn vader zag dat echter niet zo zitten en zodoende ben ik voor het wielrennen gegaan en dat is me ook redelijk goed afgegaan", lacht Poels. Na een aantal weken van trainen zonder een groot doel voor ogen begint het leven van Poels nu weer normaal te worden. Zo is hij inmiddels vertrokken richting een teamstage en zal hij zich daar verder voorbereiden op de Tour de France. Daar wil hij dit jaar schitteren, al hoopt hij daarvoor eerst nog te kunnen genieten van de F1-start in Oostenrijk. "Meestal mis ik net de start van een Formule 1-race omdat ik dan nog aan het trainen ben. Dat is natuurlijk jammer, maar toch hoop ik van de eerste races dit seizoen wat te kunnen zien. Na het trainen is het namelijk heerlijk om zo’n race te kunnen kijken, zeker nu dat de sportwereld zolang heeft stilgelegen. De eerste races van het seizoen zijn bovendien extra interessant, aangezien de circuits Verstappen en zijn Red Bull goed lijken te liggen!" Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen