Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren geeft waarschuwing af aan Red Bull: "Wij gaan de klus klaren"

Zak Brown, CEO van McLaren, gaf eerder dit weekend al aan dat hij geen fan was van de 'winnen ten koste van alles-strategie' die Red Bull zou hanteren. De Amerikaan gaat nu zelfs nog een stapje verder en geeft een duidelijke waarschuwing af in de strijd om de constructeurstitel.

Brown Silverstone 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft zichzelf opgeworpen als de belangrijkste concurrent van de regerend kampioen en als de huidige puntentelling doorgaat, zal het Papaya-team aan het eind van het jaar Red Bull inhalen in de constructeursranglijst. CEO van de Britse renstal, Zak Brown, heeft vertrouwen in de titelstrijd.

"We zijn bereid om de strijd met elkaar aan te gaan", vertelde de 52-jarige aan de media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd of McLaren bereid was om op dezelfde manier als Red Bull de strijd aan te gaan. "Gemeen racen is niet waar wij voor staan. Ik denk dat je wel de strijd met elkaar aan kunt gaan, maar dat je dat niet op een vervelende manier hoeft te doen."

"Zij (Red Bull red.) lijken soms een mentaliteit te hebben van 'winnen ten kosten van alles'. Zo racen wij niet. Maar wij denken dat je op onze eigen manier de strijd met hen aan kunt gaan."

Perez is de sleutel

Een deel van de McLaren-titelstrijd is afhankelijk van de recente slechte vorm van Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen behaalde slechts 15 punten in de laatste vijf races.

De prestaties van de Mexicaan spelen mee in Browns afweging of zijn team in staat is om een seizoen lang de strijd aan te gaan met Red Bull.

"Ja", aldus de Amerikaan wanneer hem door RacingNews365 wordt gevraagd of hij denkt dat het realistisch is om de constructeurstitel weg te kapen bij Red Bull. "Ik denk dat het uiteindelijk van Perez afhangt, omdat je ervan uit moet gaan dat Max het hele jaar door bij elke race eerste, tweede of derde wordt. Ik denk dat als wij de rest van het jaar dezelfde puntenwinst boeken als de afgelopen zes races, we mee doen en we de klus gaan klaren!"

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'