Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren kondigt verrassend afscheid aan als gevolg van structuurwijzigingen

McLaren is bezig aan een goede run in de Formule 1, maar heeft afscheid genomen van een technisch kopstuk van het team, dit al na slechts drie maanden.

McLaren heeft een nieuwe technische structuur aangekondigd in een poging de weg naar voren een vervolg te geven. David Sanchez is als technisch directeur car concept & performance na drie maanden weer vertrokken bij McLaren.

McLaren koos enige tijd geleden ervoor om afscheid te nemen van de structuur waarin één technisch directeur actief is. In plaats daarvan deelde men die afdeling op in drie posities, waarbij Rob Marshall, overgekomen van Red Bull, de rol van chief designer op zich neemt. Neil Houldey neemt de rol van technisch directeur engineering op zich, terwijl Peter Prodromou doorgaat in zijn rol als technisch directeur aerodynamics.

Sanchez onderbouwt zijn vertrek middels een statement: "Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen bij dit team. Hoewel de functie die ik aantrof niet overeenkwam met dat wat was omschreven, verlaat ik het team met respect voor het management en de bewondering voor de toewijding van mijn collega's als ook met waardering voor de open manier waarop we deze beslissing hebben besproken."

"Ik wens het team alle successen toe voor de toekomst, terwijl het team blijft inzetten op een terugkeer aan de top van de Formule 1, daar waar het team hoort. Ik kijk uit naar mijn volgende uitdaging binnen de Formule 1."

De functie van Sanchez wordt aangepast tot enkel technisch directeur performance en die rol zal op interim basis worden ingevuld door teambaas Andrea Stella.

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"