Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren overweegt Le Mans-deelname met eigen F1-coureurs

McLaren denkt serieus na over een terugkeer naar de 24 uur van Le Mans, in navolging van toezeggingen door Aston Martin en Toyota. Als coureurs worden Fernando Alonso, Carlos Sainz en Lando Norris al genoemd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De nieuwe 'hypercar-regels' die vanaf het najaar van 2020 van kracht worden voor het World Endurance Championship (WEC), zetten de deur open voor een terugkeer van McLaren in de langeafstandsracerij. Het merk won de 24 uur van Le Mans in 1995 met de McLaren F1 GTR.

Zak Brown, de CEO van McLaren Racing, laat aan diverse media weten dat er nog een besluit moet worden genomen over deelname, uiterlijk aan het eind van deze zomer. De Amerikaan ziet de 'Balance of Performance' (waarbij het tempo van auto's op basis van zaken als gewicht en vermogen wordt aangepast aan de concurrentie) als een nadeel.

"Het is mooi dat Toyota en Aston Martin al hebben toegezegd, maar we willen ook tegen onze concurrenten zoals Ferrari, Porsche en Lamborghini racen. De meeste van die partijen zijn ook betrokken bij gesprekken daarover", aldus Brown, die tevens laat weten dat McLaren waarschijnlijk pas vanaf het tweede seizoen volgens de nieuwe regels in 2021 zou instappen.

Gil de Ferran, de sportief directeur van McLaren, vult zijn CEO aan met het bericht dat Fernando Alonso (nu actief in het WEC en dus op Le Mans voor Toyota) één van de rijders kan zijn voor het nieuwe Le Mans-project van het sportieve merk. Ook huidige F1-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris kunnen volgens De Ferran instappen.

2 reacties