Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren pleit voor belangrijke F1-wijziging na bandendrama Qatar

Teams werden pas laat in het raceweekend in Qatar op de hoogte gesteld van de veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat banden zouden klappen. McLaren wil dit in de toekomst voorkomen.

Piastri Russell Leclerc Sainz Race Start Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren-teambaas Andreas Stella heeft opgeroepen tot betere communicatie tussen de teams, de FIA en de Formule 1 na het bandendrama tijdens de Grand Prix van Qatar. De teams en coureurs werden pas laat in het weekend op de hoogte gesteld van de radicale veiligheidsmaatregelen nadat Pirelli-technici hadden vastgesteld dat er "microscopisch kleine" scheurtjes in de banden ontstonden toen ze met hoge snelheid over de hoge kerbstones van het Lusail International Circuit reden.

Vele coureurs hadden de hoge kerbstones al opgemerkt en Yuki Tsunoda noemde ze voorafgaand aan het weekend een "vloervernietiger". Als gevolg van de problemen verlegde de FIA de tracklimits op het circuit en gaven ze de teams een extra training van 10 minuten om zich vertrouwd te maken met de veranderingen voordat ze aan de Sprint Shootout begonnen.

Mercedes-coureur George Russell vertelde dat hij via WhatsApp op de hoogte was gesteld van de veranderingen en vond dat een verplicht aantal pitstops niet nodig was in de race. Hij riep ook op tot een herziening van de communicatiekanalen tussen de FIA, F1 en de Grand Prix Drivers Association.

Stella: Belangrijk om belangrijke belanghebbenden op de hoogte te houden

Nu geeft ook Stella zijn mening over het hele debacle. "Er zijn zeker mogelijkheden om te verbeteren als verschillende belanghebbenden de leiding hebben", vertelde Stella aan de media, waaronder RacingNews365.

"Je krijgt te maken met een situatie waarvan ik zeker weet dat het een noodsituatie was nadat er bewijsmateriaal was gevonden. Vervolgens wordt het op technisch niveau aangepakt en vervolgens op sportief niveau door Pirelli en de FIA.

"Ik weet zeker dat ze het gevoel hadden dat we dit direct moesten aanpakken. Maar tegelijkertijd is het heel belangrijk dat je alle belangrijke belanghebbenden op de hoogte houdt en ze de kans geeft om bij te dragen. Ik denk dat het een kans is om de communicatielijnen te herzien. Ik weet zeker dat iedereen zijn best doet, daar bestaat geen twijfel over. Maar wij, als belangrijke belanghebbenden, moeten er rekening mee houden dat iedereen geïnformeerd moet worden en iedereen moet kunnen bijdragen - vooral de coureurs die uiteindelijk in de auto stappen."

"Zij weten precies wat er op het circuit gebeurt, ze weten hoe de kerbstones kunnen worden benut en hoe het circuit kan worden aangepast. Dus een leerpunt voor de instanties en de mensen die erbij betrokken zijn."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"