Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

McLaren-teambaas eist aanpassing circuit Monaco na 'catastrofaal' incident

Lando Norris kende een moeizaam begin van de kwalificatie voor de GP van Monaco, maar eindigde uiteindelijk op de vierde plek. Met name in Q1 had hij het lastig en daar had teambaas Andrea Stella een opmerkelijke reden voor.

Norris Monaco qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zal je maar gebeuren. Rijd je op een stratencircuit als Monaco dicht langs de muur en ineens heb je een reclamebanner aan je wagen hangen. Het overkwam Lando Norris zaterdag in Q1 tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. Uiteindelijk slaagde hij er wel in om door te dringen naar Q2 en reed hij zelfs naar de vierde tijd in Q3. Toch was McLaren-teambaas Andrea Stella na de kwalificatie zeer verbolgen over het feit dat reclamebanners zo'n grote invloed hadden.

"Wat er in Q1 gebeurde, is iets wat niet zou mogen gebeuren en voldoet niet aan de standaarden van racecircuits. De wagen nam enkele meters van de banner mee. We kregen het onder de auto en verloren heel veel downforce, dat kwam neer op zo'n drie seconden per ronde", reageert Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Ik moet het team complimenteren. Ondanks dat we onder druk lagen vanwege de tijd, verloren we zoveel performance dat we wel moesten pitten, anders lagen we er sowieso uit."

McLaren kon de wagen repareren en Norris weer de baan opsturen. Maar Stella vindt niet dat daarmee de kous af is. "Het mag niet gebeuren dat een auto in gevaar komt door dit soort problemen die er al zijn vanaf de eerste vrije training. Het is niet dat de banners tijdens de kwalificatie ineens loskwamen, het gebeurde tijdens elke sessie. Dat moeten we oplossen", vindt Stella.

“Op de zaterdag was het catastrofaal voor Lando als je kijkt naar zijn performance. Ik begreep dat Charles Leclerc er mogelijk ook last van had, net als een aantal andere coureurs. Wat gaat de uitslag van de race bepalen? Of je de banners meeneemt of niet? Of willen we dat de uitslag bepaald wordt door de kwaliteit van de coureurs, de wagen en de teams? Er moet iets gebeuren..."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe