Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Andreas Seidl

McLaren tempert verwachtingen: "Red Bull en Mercedes zijn nog altijd beter"

De overwinning van Daniel Ricciardo werd door McLaren groots gevierd, maar tegelijkertijd beseft het Britse F1-team dat men nog niet in staat is om te vechten met Red Bull en Mercedes. Teambaas Andreas Seidl temperde na afloop van de Italiaanse GP dan ook meteen de verwachtingen voor de rest van het F1-seizoen.

Podium Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Ondanks de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton, kan worden gesteld dat McLaren de race op het circuit van Monza op eigen kracht wist te winnen. De kans was namelijk groot dat Daniel Ricciardo de race in Italië ook zonder de uitvalbeurten van Verstappen en Hamilton zou hebben gewonnen. Daardoor lijkt McLaren in staat te zijn om Red Bull en Mercedes te verslaan, maar McLaren teambaas Andreas Seidl probeert de verwachtingen te temperen. "Mercedes en Red Bull hebben een wagen in handen waarmee ze op iedere F1-circuit kunnen winnen", begint Seidl zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365.

"Dat is ook precies het gat wat er nog tussen ons en die twee teams zit. Wij dan ook niet gefocust op het halen van 1-2 overwinningen of wat andere teams presteren. We zijn vooral blij met onze sensationele overwinning op Monza, maar tegelijkertijd werden we op Zandvoort op prestatie niveau keihard verslagen. Dat laat zien dat we nog tegen een achterstand aan kijken wat betreft de twee top teams. We moeten hard blijven werken om er zo voor te zorgen dat we ook op ieder circuit vooraan mee kunnen strijden."

Tegelijkertijd beseft Seidl als geen ander dat een overwinning de beste manier is om het team gemotiveerd te houden. "Het is heerlijk om een overwinning te boeken en dan ook nog eens met je coureurs als eerste en tweede te eindigen. Dat helpt het hele team en natuurlijk ben ik onwijs gelukkig met mijn coureurs", aldus Seidl die zijn vertrouwen in Ricciardo nooit verloren lijkt te hebben.

"Daniel is nu weer terug waar het team hem wil zien. Ik ben erg blij met Daniel en met de stappen die hij heeft gemaakt in de races na de zomerstop. Dat komt bovenop de prestaties van Lando Norris die al het gehele seizoen fantastisch presteert. We beschikken dan ook over de line-up die we willen hebben en dat is nodig in de strijd met Ferrari om de derde plek in het constructeurskampioenschap", laat de strijdvaardige Seidl weten.

Eerder liet McLaren-directeur Zak Brown in een exclusief interview met RacingNews365 weten ook nooit het vertrouwen in Ricciardo te hebben verloren.

Ook interessant:

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië is er een fraaie reconstructie gemaakt van die crash. Werpt het nieuw licht op de zaak?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?