Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren waarschuwt Aston Martin na vrije val Alonso en co.

Aston Martin staat momenteel vierde in het constructeurskampioenschap. Het Britse team voelt de hete adem van McLaren in haar nek en zal alles op alles moeten zetten om de die positie te behouden.

McLaren Aston Martin Monza Grand Prix Italië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Aston Martin aan het begin van het seizoen duidelijk de op één na snelste auto van de grid had, is dat anno september 2023 heel anders. Het team uit Silverstone is simpelweg voorbijgestreefd qua snelheid door concurrenten Mercedes, Ferrari en McLaren. Laatstgenoemd team staat momenteel op de vijfde stek in de pikorde, op een krappe vijftig punten achter Aston Martin.

McLaren begon het 2023 F1-seizoen met een flinke achterstand, maar wist zich dankzij een 'monsterupgrade' te midden van het seizoen terug naar voren te knokken. Tijdens de Grand Prix van Japan scoorde het team haar eerste dubbele podiumresultaat van dit jaar, met Lando Norris en Oscar Piastri die respectievelijk tweede en derde werden.

In gesprek met Sky Sports F1 na de race in Suzuka, laat McLaren-CEO Zak Brown weten dat zijn team er alles aan doet om het gat naar Aston Martin te dichten.

"We komen eraan"

"Ik zou willen dat het gat al kleiner was dan 49 punten", zegt de Amerikaan. "Maar we komen eraan en ik denk dat het spannend wordt. We moeten gewoon blijven doen wat we doen en hopelijk staan we er dan aan het einde."

Piastri scoorde het eerste podium van zijn F1-carrière op Suzuka, maar kwam achter teamgenoot Norris over de streep. Het gat tussen het duo was meer dan zeventien seconden bij het vallen van de finishvlag, ondanks dat Piastri erin slaagde om Norris te verslaan in de kwalificatie.

Brown beweert dat de achterstand te wijten is aan Norris' ervaring op het gebied van racemanagement.

"Deze banden zijn lastig te managen. Het draait allemaal om ervaring, het opdoen van ervaring. Het gaat niet om één ronde, maar om het in stand houden van de banden gedurende de gehele race. Hij is nog nooit op dit circuit geweest, dus we zouden niet blijer kunnen zijn met hoe Oscar rijdt."

Het McLaren-kopstuk sluit positief af: "Het is geweldig om twee coureurs op het podium te hebben."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer