Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren zet 'agressief' in op ontwikkeling: "Kunnen niet achterover leunen"

McLaren heeft dit jaar al meerdere grote updates meegenomen die stuk voor stuk steeds succesvol waren. Eerder liet het team uit Woking al weten dat het nóg een update wil brengen, al wil teambaas Andrea Stella niet overhaast nieuwe onderdelen meenemen naar het circuit.

Norris Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren lijkt dit jaar niet alleen de koning op de baan, maar ook de koning van de updates. Al twee keer nam het team uit Woking een hele grote update mee en in beide gevallen zorgde dat ervoor dat het team uitgroeide tot het snelste team van de Formule 1. Eerder kondigde McLaren al aan dat er nog een nieuwe update aan zit te komen, al wil men dit niet overhaasten.

"We hebben nog het een en ander in de pijplijn zitten," aldus de teambaas van McLaren, Andrea Stella, tegenover onder meer RacingNews365. "Maar natuurlijk als je dit soort prestaties op de baan laat zien, benader je bepaalde ontwikkelingszaken met een bepaalde vorm van voorzichtigheid. Aan de andere kant hebben we vertrouwen in het proces. We moeten ook vertrouwen hebben in de manier van werken. Zoals ik eerder heb benadrukt hebben we onze tijd genomen voordat we zaken op het circuit introduceren."

Toch betekent dit niet dat McLaren achterover gaat leunen, in tegendeel zelfs. Volgens Stella zou dat er voor zorgen dat McLaren haar voorsprong snel weer verdwijnt: "Ik denk niet dat dit (de huidige snelheid) onze plannen veranderen. Ik denk ook dat je in de Formule 1 niet achter over kunt leunen. Wanneer je dat doet, geef je andere de kans om je in te halen en wij weten niet wat hun van plan zijn. De situatie is dat vanuit een competitief oogpunt we agressief moeten blijven op het gebied van ontwikkeling."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB