Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Nieuwe uitslag GP Oostenrijk 2023 na meerdere straffen uren na de race

Na afloop van de GP van Oostenrijk zijn er meerdere straffen uitgedeeld, omdat de wedstrijdleiding tijdens de race niet alle mogelijke overschrijdingen van de track limits heeft kunnen controleren.

Start Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Uren na de GP van Oostenrijk, die werd gewonnen door Max Verstappen, was de uitslag van de race nog niet zeker. Tijdens de race gingen veel coureurs meermaals over de schreef in bocht negen en tien, waar ze de track limits overtraden. Het leverde heel wat coureurs straffen op.

Maar na de race bleek dat de wedstrijdleiding niet alle mogelijke overtredingen had kunnen controleren, omdat het er zo veel waren. Men ging nogmaals naar 1200 (!) mogelijke overtredingen kijken, om zo te bepalen of er nog coureurs waren die een of meerdere straffen verdienden.

Het zorgde voor een nieuwe uitslag, die hieronder is terug te zien. Het podium blijft ongewijzigd. Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Pierre Gasly waren de grootste slachtoffers, want zij raken punten kwijt. Ook Alex Albon, Esteban Ocon, Logan Sargeant, Nyck de Vries en Yuki Tsunoda werden bestraft, maar zij hadden sowieso geen punten gehaald.

Check hieronder de nieuwe, definitieve uitslag van de GP van Oostenrijk 2023.

Uitslag Race - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek