Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Verstappen rekent af met brutale Perez op weg naar sprintrace-zege GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft zijn spierballen laten zien aan Sergio Perez op weg naar een dominante zege in de sprintrace voor de Formule 1 GP van Oostenrijk.

Bij de start van de sprintrace worden we getrakteerd op een kortstondig, maar fel gevecht tussen Max Verstappen en Sergio Perez. De Mexicaan wurmt zich voorbij aan zijn teamgenoot, dwingt hem brutaal op het gras, maar Verstappen laat hem staan en prikt hem er bij de hairpin weer voorbij. Opnieuw meldt Perez zich langszij, maar wederom laat Verstappen hem staan. De man die profiteert? Nico Hulkenberg. Hij werkt zich op van P4 naar P2.

Grote verliezer: Lando Norris. Die komt klem te zetten achter de vechtende Red Bulls en komt vervolgens niet weg uit de hairpin. Hij valt terug tot buiten de punten. Terwijl beide Red Bull-coureur hun beklag doen over elkaar, bouwt Verstappen gestaag een veilige marge op.

De regen maakt dat we, zeker voor sprintrace-begrippen, veel gevechten en inhaalacties zien. Hulkenberg rijdt een degelijke race, maar is niet opgewassen tegen Red Bulls en Ferrari's op volle snelheid, waardoor hij royaal naast het podium grijpt (een podium dat ook niet mee had geteld voor officiële statistieken, overigens).

Uitslag Sprintrace - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het middenveld is het George Russell die een gok neemt door op twee derde van de race naar slicks te wisselen. Hij kan die gok wagen, want Mercedes doet in het stuk niet mee. Hulkenberg, Piastri en Hamilton volgen kort daarna zijn voorbeeld, waarna meer en meer coureurs de gang naar de pitstraat maken.

Russell toont aan dat het de juiste call is, maar vooraan is dat niet voldoende om zomaar track position op te geven, dus die coureurs rijden door. Verstappen geeft sowieso aan niet te stoppen, te meer omdat hij nog altijd regendruppels rapporteert. Hij hóéft ook niet naar binnen, want met 17 seconden voorsprong kan hij alles wat hem kan worden geworpen prima pareren.

Verstappen wint zodoende vrij eenvoudig de sprintrace op het podium ziet hij Sergio Perez en Carlos Sainz naast zich. Nyck de Vries kan geen potten breken op de natte baan en moet genoegen nemen met de achttiende plaats. Verstappen maakt na de streep via de boardradio opnieuw duidelijk niet blij te zijn met Perez: "Dat had een flinke klapper kunnen worden."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership