Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Megaklapper Leclerc, Verstappen wederom achter Hamilton in Saoedi-Arabië

Max Verstappen moest ook in de tweede training in Saoedi-Arabië rivaal Lewis Hamilton voor zich dulden. Gesprek van de dag was achter een mega klapper van Charles Leclerc.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Aan het begin van de tweede vrije training in Jeddah geen harde banden, maar nagenoeg alle coureurs zagen we op de medium band. Max Verstappen opende, net als in de eerste sessie, snel met een 1.29,706. De Nederlander werd op dat moment gevolgd door de beide Ferrari-coureurs, terwijl Lewis Hamilton het relatief rustig aan deed.

Het tempo werd al snel opgevoerd, waarbij het de beide Mercedessen waren die toch sneller waren dan Verstappen. Hamilton klokte een 1.29,018 en was daarmee twee tienden sneller dan Verstappen. Opvallend was de snelle tijd van Yuki Tsunoda op de harde band: de Japanner klokte de vierde tijd op slechts een halve seconde van Hamilton.

Uitslag Tweede vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op het stoffige en hagelnieuwe circuit verlegden de coureurs hun grenzen, wat ook betekende dat we regelmatig kleine uitstapjes zagen. Met name in bocht 1 werd de limiet opgezocht en verremden de rijders zich met regelmaat.

Verstappen wisselde halverwege de sessie naar een nieuwe set van de zachte band, maar bij een eerste poging miste hij zijn rempunt in de eerste bocht. Ook Hamilton had last van het verkeer en ging in de fout bij de laatste bocht. Verstappen had moeite om zijn zachte banden in het juiste venster te krijgen en slaagde er nauwelijks in om zijn tijd te verbeteren. Dit betekende dat hij terugviel tot de vierde positie, achter Pierre Gasly.

Bijzonder was dat eigenlijk niemand zijn snelste rondetijd flink wist aan te scherpen op het zachtste rubber. Het betekende dat met nog 10 minuten te gaan de top 4 binnen twee tienden van elkaar stond, met als slagvolgorde: Hamilton, Bottas, Gasly en Verstappen.

Tijdens de langere runs met meer brandstof aan boord was het Mercedes dat de klok sloeg. Hamilton en Bottas reden rondetijden die ruim sneller waren dan die van Verstappen.

De sessie werd opgeschrikt door een bijzonder harde crash van Charles Leclerc in de slotminuten van de training. Van zijn Ferrari was eigenlijk weinig meer over. De Ferrari-coureur eindigde bij bocht 22 in de bandenstapel.

Ook interessant:

Coronel: "Het is aan Hamilton om Verstappen ruimte te geven"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 vooruit op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de WTCR-coureur heeft Mercedes het voordeel op dit moment, maar Max Verstappen moet nooit onderschat worden. Sterker nog, Coronel denkt dat Lewis Hamilton aan de kant moet voor de Nederlander. De volledige vooruitblik van Tom Coronel op de race in Jeddah bekijk je hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'