Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Mercedes: 'Bescheidenheid past ons na GP Oostenrijk'

Mercedes stond er in Oostenrijk goed bij in de kwalificatie, maar kwam een dag later van een hele koude kermis thuis. Mercedes werd een lesje in bescheidenheid bijgebracht.

Mercedes-teambaas Toto Wolff bestempelde de zondag van het Oostenrijkse Grand Prix-weekend met een dubbele uitvalbeurt als 'de meest pijnlijk dag van de afgelopen zes jaar'.

"Auto- en motorsport kan ontzettend wreed zijn en dat werd voor ons op de Red Bull Ring pijnlijk duidelijk. Na dat debacle past ons bescheidenheid", zo wordt Wolff geciteerd door Speedweek.de.

"Je kan de allersnelste snelste auto hebben, maar als je als team fouten maakt kan het dubbeltje heel snel de andere kant op vallen."

Mercedes hoopt op Silverstone orde op zaken te stellen. Het team kan daarbij rekenen op wat Wolff omschrijft als de 'geweldige leiderskwaliteiten van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas':

"Zij hebben ons er als echte teamspelers op gewezen dat Mercedes de laatste jaren de snelste en betrouwbaarste auto's bouwde. We zijn vastbesloten om met hen heel hard terug te vechten. Het is een uitdaging die we niet uit de weg gaan."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje