Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes deelt masterplan: "Onze auto op die manier naar voren wringen"

Mercedes pakte in de Grand Prix van Canada de poleposition en één podiumplek. Heeft Mercedes de weg naar voren ingeslagen en zo ja, hoe houdt men koers?

Hamilton FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Denk je dat de recente veranderingen aan de Mercedes W15 bij de overige circuits op de Formule 1-kalender zullen passen?" 

Dat is de vraag die technisch directeur James Allison in de video-debrief van Mercedes voorgelegd kreeg na de Formule 1 Grand Prix van Canada. Wat volgt is een eerlijk antwoord en het routeboek naar meer.

"De aanpassingen die we hebben gedaan maken de auto beter en dat geldt voor elk circuit waar we nog gaan komen, maar door de karakteristieken van het circuit in Canada waren we misschien iets sneller dan we elders mogen verwachten. Ik denk dat we competitief zullen zijn in Spanje, maar waarschijnlijk niet helemáál van voren zullen zitten."

"De circuits die eraan zitten te komen testen de auto ook wat meer tot het uiterste. We krijgen heter asfalt, hogere bochtensnelheden, enzovoort. Maar dat gezegd hebbende, weet ik ook wat er aan zit te komen. Ik weet wat we op de planning hebben staan om de auto nóg verder te verbeteren. Onze uitdaging ligt 'm in het sneller dan alle andere teams blijven aanvoeren van nieuwe updates. Zodoende trachten we onze auto naar voren te wringen."

"Met de inspanningen die iedereen binnen het team de komende weken en maanden levert zetten we er op in méér van dit soort Canada-achtige weekenden te hebben op welk willekeurig circuit dan ook."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen reageert op uitspraken Russell over rijstijl