Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Mercedes geeft update over gezondheid Hamilton

Het gaat goed met Lewis Hamilton. Dat verzekert zijn team enkele dagen nadat Hamilton direct na de Hongaarse Grand Prix nauwelijks op zijn benen kon staan.

Hamilton Hungary podium 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Het was een raar gezicht op het podium in Boedapest. Lewis Hamilton snakte naar adem en leek een beetje van de wereld te zijn. Hij bezocht direct daarna de teamarts van Mercedes en vertelde dit nog nooit meegemaakt te hebben. Hij vermoedde dat het misschien naweeën waren van zijn covid-infectie.

Enkele dagen later geeft zijn team een update over de gezondheid van haar stercoureur. Volgens Mercedes maakt Hamilton het goed. "We zagen allemaal dat Lewis het lastig had op het podium. Een uur na de race zag ik hem en toen ging het al aanzienlijk beter met hem", zo vertelt technisch directeur Mike Elliott.

Hij legt uit waarom het zo zwaar is voor de Formule 1-coureurs. "Jullie zijn waarschijnlijk nog nooit in de buurt van dit soort auto's geweest. Het is heel lastig om te begrijpen in wat voor omstandigheden de coureurs moeten opereren. De lucht die langs een auto raast, komt dicht over de grond, dus die lucht zit qua temperatuur in de buurt van de baantemperatuur."

"In Hongarije was die baantemperatuur zo'n 40 à 50 graden, de luchtvochtigheid was bovendien hoog en de coureurs zitten in een omgeving met allerlei elektrische onderdelen, hydraulica en een warme cockpit. Het was een zware race en Lewis was enorm hard aan het pushen. Zijn inhaalacties waren briljant. Dat vergt heel veel energie."

Een normale sterveling zou volgens Elliott niet kunnen wat Hamilton en collega's doen. "Een normaal mens, zoals jij en ik, zouden nog geen vijf minuten kunnen overleven in de cockpit, laat staan een hele race. Het was dus niet verrassend dat Lewis zo moe was na afloop."

"Zoals hij al zei denkt Lewis dat het misschien ook iets te maken heeft met zijn coronabesmetting eind vorig jaar. Hopelijk zal hij weer helemaal herstellen. Hij gaat nu even een pauze nemen tijdens de zomerstop en ik ben er zeker van dat hij weer ijzersterk terugkeert voor de tweede helft van het seizoen", zo sluit de technisch directeur af.

Ook interessant:

Red Bull en Verstappen hebben een serieus probleem

De GP van Hongarije verliep niet naar wens voor Max Verstappen en Red Bull na een strike van Valtteri Bottas. Bovendien heeft het team na twee races op rij met crashes een serieus probleem. Alles over de GP van Hongarije wordt besproken in de nieuwste RN365-podcast. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

104 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje