Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes had geen straf voor Verstappen verwacht: "Ging om het principe"

Bij Mercedes verwachtte men niet dat Max Verstappen nog een straf zou gaan krijgen voor zijn acties in Brazilië, ook al wilde men dat de zaak opnieuw wordt bekeken.

Toto Wolff ging er al niet van uit dat er een straf zou gaan komen voor Max Verstappen. De Mercedes-teambaas had samen met zijn team een right of review aangevraagd na het incident tussen Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië, maar deze werd op vrijdag afgewezen. De Oostenrijker wil wel uitleggen waarom zijn team heeft gekozen voor een right of review. Het is namelijk razendspannend. "Er zijn twee teams, twee coureurs die vechten om de wereldtitel. Het swingt heen en weer. In Mexico had Red Bull een fantastisch weekend en in Brazilië wij, maar het zijn uiteindelijk de kleinste marges die het verschil maken." "Dat gaat ook beide kanten op. Max heeft al punten verloren door crashes waar hij niet helemaal verantwoordelijk voor was. Andersom is dat ook zo geweest", laat hij optekenen tegenover onder meer RacingNews365 .

Het ging Mercedes 'om het principe'

Mercedes ging volgens de teambaas meer uit principe in protest, zodat er meer duidelijkheid zou komen over de regels en wat er wel of niet mag. "Daarom vecht je voor elk punt. We verwachten niet dat we iets zullen winnen met onze right of review, maar het gaat meer om het principe en de filosofie erachter. Want op deze manier is inhalen langs de buitenkant praktisch onmogelijk, want degene aan de binnenkant controleert de bocht op die manier helemaal." "Als er een auto aan de buitenkant zit moet je daar gewoon ruimte voor laten. We willen daarom gewoon een document hebben en ons daar op aanpassen waar nodig voor de laatste races. Andere coureurs hebben daar ook al hun mening over gegeven", aldus Wolff.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'