Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes kondigt 'significante' update voor GP VS aan

Mercedes komt na de zomerstop al weken van een koude kermis thuis. De Zilverpijlen zetten dan ook alles op alles om met een grote, 'significante' update in Austin het verschil te gaan maken.

Hamilton Russell Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de zomerstop leek alles crescendo te gaan voor Mercedes. Van de laatste vier GP's voor de 'zomervakantie' wonnen de Zilverpijlen er drie en was het in alle vier de races één van de snelste auto's op de grid. Na de zomerstop is het team echter opnieuw afgegleden. Mercedes was in Zandvoorrt, Monza, Bakoe én Singapore niet in staat om McLaren, Ferrari en in sommige mate Red Bull bij te houden.

En dat steekt in Brackley, want de weg naar boven lijkt opnieuw af te vlakken. Om de stijgende lijn terug te vinden, zal Mercedes met een grote update komen in Austin. In de wekelijkse debrief van het team vertelt James Allison, de technisch directeur, dat Mercedes tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten haar laatste grote update zal doorvoeren. "We zullen proberen uit te zoeken hoe we de problemen van dit weekend (Singapore red.) kunnen verhelpen en we zullen ook uitzoeken hoe we de taken beter kunnen uitvoeren op dit soort circuits, waar het vaak ontzettend warm is."

"En we gaan ook hard werken aan onze laatste upgrade van het seizoen. We hebben een significante update aan onderdelen voor de auto in petto voor Austin. We hopen dat we daar een fatsoenlijk weekend kunnen hebben, dus we leveren dat allemaal af en maken ons klaar voor deze laatste paar races van het jaar", aldus Allison.

De Grand Prix in Austin is ook de start van de afscheidstournee van Lewis Hamilton bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen reed in Singapore zijn 350ste Grand Prix in de Formule 1, maar kon die niet bekronen met een goed resultaat. Allison hoopt dat dit in Austin wel kan: "Dat hij dat allemaal heeft gedaan met één motorleverancier, met Mercedes-motoren, is volgens mij bijzonder opmerkelijk."

"We naderen het einde van onze reis met hem en deze mijlpaal is er één die Lewis verder nooit meer zal kunnen behalen. Het is alleen jammer dat het gebeurde in een weekend waarin de auto niet goed was. Hopelijk kunnen we zijn 351ste race in stijl vieren in Austin," zo sluit Allison af.

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"