Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes-kopstuk nuanceert Red Bull-tijdverlies door straf: "Horner overdrijft"

Wat Mercedes' technisch directeur James Vowles betreft overdrijft Red Bull-teambaas Christian Horner als hij het over de impact van de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet heeft.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Toen duidelijk werd dat Red Bull een boete van zeven miljoen dollar kreeg en 10% minder windtunneluren mocht maken en ook 10% minder computersimulaties mocht uitvoeren, sprak Red Bull-teambaas Christian Horner in een speciaal belegde persconferentie over 'draconische gevolgen'. De Brit repte over een tijdverlies tot wel een halve seconde per ronde.

"Ik denk dat die straf niet méér kost dan één plekje hoger of lager in het kampioenschap. Het is niet zo dat je er meteen twee posities mee zou verliezen. Dus om de straf als draconisch te bestempelen, is een overdrijving."

Welke directe gevolgen heeft het volgens Shovlin dan wel? "Het terugbrengen van het aantal testruns beperkt je ontwikkelingsvrijheid wel enigszins, maar we zijn nu inmiddels redelijk vertrouwd geraakt met de nieuwe regels. Maar het is wel zo dat je efficiënter om moet springen met de uren en testruns die je wél hebt."

"Maar als het werkelijk zo is dat 10% minder uren en runs gelijk staan aan een halve seconde, dan zouden achterhoedeteams een voordeel moeten hebben oplopend tot wel drie seconden (want die mogen volgen de regels sowieso al veel meer testuren maken, red.). Dat is simpelweg niet zo."

"Maar veel hangt af van de besluiten die je gedurende het jaar neemt. Ik denk realistisch gezien eerder aan een tijdverlies van één tiende, hooguit twee tienden per ronde", zo besluit Shovlin."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

25 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"