Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes ligt niet wakker van Red Bull-samenwerking: "Dat is niet toegestaan"

James Allison, de technisch directeur van Mercedes, ziet niet echt problemen in de geïntensiveerde samenwerking tussen Red Bull en AlphaTauri. Volgens het kopstuk levert het weinig voordelen op.

M262245
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De intensieve samenwerking tussen AlphaTauri en Red Bull houdt de gemoederen bezig. AlphaTauri koopt vanaf 2024 zoveel mogelijk onderdelen binnen de reglementen en volgt zo weer meer de lijn van de hoofdmacht. McLaren-teambaas Zak Brown uitte meermaals zijn zorgen, maar volgens James Allison valt het allemaal wel mee.

"Ik weet niet zeker wat de aard van de samenwerking is, maar ik weet wel wat de regels zijn", stelt Allison tegenover Autosport. "De regels zijn erg strikt omtrent het niet mogen doorgeven van zaken die als intellectueel eigendom beschouwd kunnen worden. Bovendien mag je weinig onderdelen kopen en dus weinig technische gegevens delen."

Commerciële samenwerking

Volgens Allison wordt zo een technische samenwerking onmogelijk gemaakt. "Als twee teams een sterke samenwerking hebben, kan het alleen commercieel sterk zijn. De regels verbieden een sterke technische en sportieve samenwerking. Vroeger was er veel meer vrijheid en had Mercedes zo'n relatie met Aston Martin. De reactie was dat de regels substantieel strikter zijn gemaakt."

"Als er toch zo'n samenwerking zou zijn, ontstaat er veel onvrede", vervolgt Allison zijn verhaal. "Er is niet veel bewegingsvrijheid om vanuit een technisch oogpunt een samenwerking met een ander team aan te gaan. Het is simpelweg niet toegestaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen