Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes looft Red Bull na 'geweldig gevecht': "Een briljante rivaal"

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren de hoofdrolspelers in het gevecht tussen Red Bull en Mercedes. Verstappen was de winnende coureur, maar Mercedes uiteindelijk het winnende team. De Brits-Duitse renstal waardeert achteraf hoe hard het gevecht was.

Het was James Allison, de Chief Technical Officer van Mercedes, die de constructeursbokaal op mocht komen halen in Parijs. Teambaas Toto Wolff liet verstek gaan, uit loyaliteit aan zijn stercoureur Lewis Hamilton, die na het ongelukkig verliezen van de wereldtitel 'gedesillusioneerd' achter bleef. Het was de achtste keer op rij dat Mercedes naar Parijs mocht om de bokaal op te halen. De laatste jaren was het Allison die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de wagen. Gevraagd hoe hij en zijn team het toch flikken om elk jaar op rij weer te winnen, vertelt hij er geen woorden voor te hebben. "Dat zou een te lange lijst zijn om aan te moeten beginnen. Het is enorm lastig om een kampioenschap te winnen. Twee is al opmerkelijk, maar acht? Ik kan er geen woorden voor bedenken. We hebben een briljante groep mensen die enorm hard werken", aldus de CTO.

Mercedes bedankt Red Bull

De afgelopen acht seizoenen had Mercedes nauwelijks tegenstand. Ferrari maakt het het team zo nu en dan lastig, maar de constructeurstitel kwam nooit in gevaar. Tot dit jaar, want Red Bull kwam zeer goed voor de dag. Toch moest de Oostenrijkse renstal de constructeursbokaal aan Mercedes laten. James Allison bedankt het team van Max Verstappen en Sergio Perez dan ook voor hun aandeel in het spannende titelgevecht. "Ik kan niet genoeg benadrukken wat een enorme eer het is om deze bokaal op te halen, na een kampioenschap van zo'n geweldige kwaliteit." "Om het plezier te hebben gehad om het hele jaar lang als cats and dogs te vechten met Red Bull, een briljante rivaal, al zaten we vaak wel heel erg op elkaars tits ", zegt hij terwijl hij Christian Horner diep in de ogen aankijkt. "Het was een fantastisch, fantastisch gevecht. Daar zijn we heel dankbaar voor", aldus Allison op het FIA-gala.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen