Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes moet nieuwe klap verwerken na vertrek belangrijk kopstuk

Mercedes heeft na het vertrek van Loic Serra en Jerome D'Ambrosio een nieuwe tik gekregen. Gioacchino Vino, tot voor kort hoofd aerodynamica van Mercedes, is namelijk vertrokken.

Mercedes nose 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het rommelt in de top van Mercedes, want deze week werd al bekend dat Loic Serra en Jerome D'Ambrosio naar Ferrari verkassen. Serra vervulde op technisch gebied een belangrijke rol, terwijl D'Ambrosio de rechterhand van teambaas Toto Wolff was. Beide heren gaan eenzelfde functie vervullen bij Ferrari, waar ze volgend jaar ook met Lewis Hamilton blijven samenwerken.

De leegloop is echter nog niet voorbij. Gioacchino Vino, tot voor kort hoofd aerodynamica van Mercedes, heeft het team ook verlaten. Mercedes laat aan RacingNews365 weten dat Vino inderdaad is vertrokken en nu in gardening leave zit. Dat is een periode waarin kopstukken niet werken om zo geen gevoelige informatie naar andere teams mee te nemen.

Het is een nieuwe klap voor Mercedes, dat al jaren niet naar behoren presteert. Het team heeft de ground effect-reglementen niet onder de knie en zag meerdere concepten, waaronder één zonder sidepods, mislukken. In Vino is nu de verantwoordelijke voor de aerodynamica ook nog eens weggegaan...

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen