Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas belooft gigantische upgrade: "We maken zeer grote stappen"

Is het seizoen voor Mercedes al verloren of niet? Teambaas Toto Wolff wil niet speken over een wereldtitel, maar vertelt wel dat zijn team zeer indrukwekkende resultaten heeft geboekt op het gebied van R&D. De volgende upgrade van Mercedes moet 'gigantisch' worden.

Voor het tweede opeenvolgende jaar rijdt Mercedes achter de feiten aan. De W14 waarin Lewis Hamilton en George Russell het op moeten nemen tegen Max Verstappen en de rest van het veld is een flop. Reden voor de teamleiding van het Duitse team om hard in te grijpen. In tegenstelling tot vorig seizoen wordt er nu hard gewerkt aan een nieuw concept. Teambaas Toto Wolff vertelt in gesprek met onder meer RacingNews365 dat het een zeer, zeer grote stap voorwaarts moet worden. "We maken zeer grote stappen momenteel op onze R&D-afdeling en met het begrijpen van onze windtunnel. Dan bedoel ik ook echt grote stappen! We hadden de bevestiging nodig in Bahrein dat we het helemaal verkeerd hadden. Die hebben we nu." "Is het realistisch om nog te praten over de wereldtitel? Nee, dat is het niet. Je bent gek als je zo denkt. Maar anderzijds is het autosport en daarin moet je nooit opgeven en als we zulke grote stappen blijven zetten, zoals we in de afgelopen tien dagen hebben gedaan, dan komt er een moment waarop we weer in staat zijn om races te winnen", klinkt het zeer optimistisch uit de mond van Wolff.

Mercedes heeft geleerd van Bahrein

Het seizoen is pas net onderweg, maar Wolff claimt dat het team nu eindelijk doorheeft hoe het naar de toekomst moet kijken. De cijfers die hij ziet en hoort in de Mercedes-fabrieken stemmen hem dan ook zeer tevreden. "We maken grote stappen qua performance, als we kijken naar waar we nu staan. De winst komt vanuit onze R&D-afdeling en op aerodynamisch vlak zal de winst veel groter zijn dan we lange tijd hebben gehad. We hebben potentieel gevonden, doordat we lange tijd op de verkeerde manier naar dingen keken." "We hebben een ander perspectief door de lessen die we geleerd hebben tijdens de test en de race in Bahrein. Het was geen stap terug, integendeel, het waren meteen twee stappen vooruit." Mercedes zal dan ook willen proberen om de schade in de eerste races zo beperkt mogelijk te houden. De eerste race van het seizoen vormde een grote teleurstelling doordat de podiumplaatsen ver uit beeld waren. Volgens Wolff is de huidige Mercedes een seconde per ronde langzamer dan de RB19 van Verstappen. Wanneer de upgrades van Mercedes komen is nog onbekend, maar waarschijnlijk zal er in mei een grote upgrade komen.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez