Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes-teambaas bevestigt gesprekken met Alpine als motorleverancier

Het gonst al een paar weken door de paddock van de Formule 1, maar het is de vraag of het ook echt gaat gebeuren: het vertrek van Renault/Alpine als motorleverancier in de Formule 1 vanaf 2026. Mocht dat zo zijn, is Mercedes dan een partner waarmee Alpine kan samenwerken? Toto Wolff reageert erop.

Gasly FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft Alpine als fabrieksteam in de Formule 1 actief of wordt het ook een klantenteam? Dat is een van de vragen die zich momenteel afspeelt rond het Franse team. Het automerk zou namelijk overwegen om niet verder te gaan als motorleverancier in de koningsklasse van de autosport. Mercedes zou een van de leveranciers kunnen zijn die Alpine vanaf 2026 een motor aanbiedt.

Als teambaas Toto Wolff daarnaar gevraagd wordt, reageert hij daar als volgt op. "Het is een gecompliceerde situatie. We vinden het een goed idee om Aston Martin te vervangen door een ander team, alleen al vanwege het leerproces. Ik denk dat we als organisatie zo zijn ingesteld, dat hoe meer power units we hebben, des te beter het is. Dan gaat het ook om het versnellen van sommige ontwikkelingen of de betrouwbaarheid."

Daarbij geeft Wolff aan dat hij al heeft gesproken met de Franse renstal. "Ik denk dat het niet verder ging dan het uitwisselen van meningen of verkennende gesprekken. Alpine zal een beslissing nemen over of ze door willen gaan met hun motorprogramma in de F1, of niet. Pas als ze die strategische beslissing hebben genomen, dan duiken we in de overeenkomsten. Maar we staan er open voor en dat is wat we ze hebben verteld."

McLaren-CEO Zak Brown verwelkomt Alpine al met open armen bij het motorprogramma van Mercedes. Het team uit Woking is namelijk een van de afnemers van de Mercedes-motor. "Wat ons betreft zijn ze een geweldige partner om mee samen te werken. Dus als het waarde toevoegt aan het aanbod van de power units, dan zijn we er helemaal voor. En wat de tijd betreft: hoe eerder je een beslissing kunt nemen, hoe beter je je kunt voorbereiden. Ik kan me dus voorstellen dat ze waarschijnlijk voor de zomerstop een beslissing willen nemen. Zo hebben ze zoveel mogelijk tijd om te leren over de power unit en de manier van werken."

Verwacht Wolff dan ook een antwoord voor de zomerstop? "Nee, dat is een veel te ingewikkelde, langdurige en impactvolle beslissing voor Alpine om te nemen", zo sluit de Mercedes-teambaas af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership