Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes verklaart waardeloze start: "Verstappen remde op goed geluk"

Max Verstappen had de race in Mexico eigenlijk al gewonnen na de eerste bocht. Mercedes legt uit wat er bij de start mis ging voor de Duitse renstal.

Verstappen start Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

De start van de Mexicaanse Grand Prix bleek cruciaal voor de rest van de race. Max Verstappen wist op weg naar de eerste bocht zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in te halen. De Red Bull-coureur was daarna niet meer bij te houden voor Mercedes.

James Vowles is hoofd strategie voor Mercedes en legt uit wat het team in gedachte had. "De strategie voor de eerste bocht was vrij simpel. Valtteri zou, als hij een goede start had, Lewis een slipstream geven en ervoor zorgen dat hij de dreiging van Verstappen zou afdekken."

Dat pakte dus totaal niet goed uit. Verstappen wist al vrij snel naast Bottas te komen. Volgens Vowles komt dat omdat de Fin minder goed weg was dan zijn concurrenten. "Valtteri had een iets slechtere start dan zowel Verstappen als Lewis. Niet veel, een meter of vier, maar het was genoeg."

Verstappen remde later dan de Mercedessen

"Daardoor kon Lewis niet achter hem aanrijden en omdat Verstappen een goede start had, zat hij al heel snel naast Valtteri", legt de Brit uit. Drie breed gingen de coureurs vervolgens op de eerste bocht af en het was Verstappen die als laatste remde.

Bottas en Hamilton zaten op de zogenaamde 'vuile' kant van het circuit en gingen daardoor eerder op de rem. Maar Verstappen remde wel heel laat ten opzichte van de Mercedessen, aldus Vowles. Volgens de strateeg was dat een toevalstreffer.

"Als je Verstappen hoort praten na afloop van de race is het vrij duidelijk dat hij remde op goed geluk en maar hoopte dat hij de bocht zou halen. Dat werkte voor hem en daardoor verloren wij de race", besluit de Mercedes-man.

In de video hieronder bespreekt James Vowles de volledige strategie van Mercedes in Mexico.

Ook interessant:

Verstappen straft oerdom Mercedes genadeloos af

Verstappen toverde Mexico wederom om tot MAXico, maar gaf Mercedes het niet te makkelijk uit handen? Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

87 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade