Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verklaart waardeloze start: "Verstappen remde op goed geluk"

Max Verstappen had de race in Mexico eigenlijk al gewonnen na de eerste bocht. Mercedes legt uit wat er bij de start mis ging voor de Duitse renstal.

De start van de Mexicaanse Grand Prix bleek cruciaal voor de rest van de race. Max Verstappen wist op weg naar de eerste bocht zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in te halen. De Red Bull-coureur was daarna niet meer bij te houden voor Mercedes. James Vowles is hoofd strategie voor Mercedes en legt uit wat het team in gedachte had. "De strategie voor de eerste bocht was vrij simpel. Valtteri zou, als hij een goede start had, Lewis een slipstream geven en ervoor zorgen dat hij de dreiging van Verstappen zou afdekken." Dat pakte dus totaal niet goed uit. Verstappen wist al vrij snel naast Bottas te komen. Volgens Vowles komt dat omdat de Fin minder goed weg was dan zijn concurrenten. "Valtteri had een iets slechtere start dan zowel Verstappen als Lewis. Niet veel, een meter of vier, maar het was genoeg."

Verstappen remde later dan de Mercedessen

"Daardoor kon Lewis niet achter hem aanrijden en omdat Verstappen een goede start had, zat hij al heel snel naast Valtteri", legt de Brit uit. Drie breed gingen de coureurs vervolgens op de eerste bocht af en het was Verstappen die als laatste remde. Bottas en Hamilton zaten op de zogenaamde 'vuile' kant van het circuit en gingen daardoor eerder op de rem. Maar Verstappen remde wel heel laat ten opzichte van de Mercedessen, aldus Vowles. Volgens de strateeg was dat een toevalstreffer. "Als je Verstappen hoort praten na afloop van de race is het vrij duidelijk dat hij remde op goed geluk en maar hoopte dat hij de bocht zou halen. Dat werkte voor hem en daardoor verloren wij de race", besluit de Mercedes-man. In de video hieronder bespreekt James Vowles de volledige strategie van Mercedes in Mexico.

r4UT2eeFp9k

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"