Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes vermoedt 'verstoppertje' door Ferrari: "Rijden met minder vermogen dan klantenteams"

Ferrari kwam er tot nu toe niet aan te pas in Barcelona, dat is althans wat de eerste testweek deed vermoeden. Mercedes is er echter niet zo zeker van dat de Scuderia werkelijk niet vooruit te branden was.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes speelde in Barcelona duidelijk geen verstoppertje. Ze schroomden niet om de tijdenlijsten aan te voeren of om als eerste team de allerzachtste banden aan te spreken. Mercedes was snel, constant en betrouwbaar, begrippen die voor Ferrari niet opgingen tijdens de eerste drie testdagen.

Hoewel, Mercedes vermoedt dat Ferrari ervoor koos het achterste van de tong nog niet te laten zien: "Niemand wil zich profileren als het te kloppen team, aangezien niemand kan weten wat anderen nog in de pijplijn hebben zitten", zo blikt Mercedes terug op de Catalaanse testdriedaagse.

"Niemand weet bijvoorbeeld of Red Bull volgende week met ingrijpende updates komt voor de tweede reeks van drie testdagen. En niemand weet waarom Ferrari deze week constant met minder vermogen in de rondte reed dan haar eigen klantenteams."

Mercedes verwacht dat Ferrari er gewoon zal staan als de Formule 1 neerstrijkt in Melbourne, Australië: "Het gevecht aan kop wordt een fel gevecht. Daarachter lijkt het erop dat het middenveld het gat naar de kop wat heeft weten te dichten en dat er behoorlijk wat verschuivingen ten opzichte van vorig jaar mogelijk zijn."

3 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem