Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verrast vriend, vijand, maar vooral ook Mercedes zelf

Opeens was hij daar: George Russell. De Mercedes-coureur snelde als een duveltje uit een doosje naar poleposition tot grote verbazing van vriend, vijand en vooral ook van Mercedes zelf.

Russell Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

"Deze namiddag kwam als een verrassing." Aan het woord is Mercedes' Trackside Engineering Director Andrew Shovlin, die niet gelukkiger kan zijn met de poleposition voor George Russell.

"Complimenten aan hem voor het veroveren van zijn eerste poleposition en complimenten aan het team voor de eerste pole met de W13. Het was voor beide coureurs een sterke sessie. Het zag er in het begin niet naar uit dat we om de topposities zouden kunnen strijden, maar het momentum kwam naar ons toe en de tijden werden beter en beter."

Er is volop lof voor beide coureurs, ook al werd Lewis Hamilton gehinderd door DRS-problemen. De snelheid kwam echter als een verrassing: "VT1 was nog wel oké, maar we worstelden in VT2 en VT3, dus dit kwam als een verrassing."

En dus is Mercedes op zoek naar antwoorden: "We moeten zien hoe deze pace over één ronde zich vertaalt naar de racepace. We komen de laatste races steeds dichterbij, maar hadden nog niet de pace om Red Bull of Ferrari bij te benen."

"We verwachten dan ook dat het zwaar wordt morgen, maar dit is opnieuw een bemoedigend signaal dat we langzaam maar zeker in de juiste richting bewegen. Het werkt extra motiverend voor het team om vooral hard door te blijven werken."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1