Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes: "We zullen de concurrentie een poepje laten ruiken"

In 2022 gaat het technische regelboek compleet op de schop. Na zeven jaar van Mercedes-dominantie (en misschien zelfs acht jaar), een welkome verandering in de Formule 1. Toch voelt het voor Mercedes alsof de regels zijn in het leven zijn geroepen om het team een halt toe te roepen.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes maakt sinds 2014 de dienst uit in de Formule 1. De zorgen over de grote verschillen tussen de kop van het veld en de achterhoede nemen steeds verder toe dus is de Formule 1 met regels gekomen om die verschillen te verkleinen. De regels, die volgend jaar ingaan, zorgen voor compleet andere wagens. Samen met het budgetplafond moet het zorgen voor een nivellering van het speelveld.

Mercedes zal er in 2022 alles aan doen om weer te domineren. Of dat lukt, is allerminst zeker, zo vertelt technisch directeur James Allison in de ESPN Podcast. "We hebben natuurlijk geen kristallen bol. Er komen altijd onbedoelde gevolgen kijken bij nieuwe regels. Op het moment dat je bovenaan de piramide staat, zoals wij nu, maar je je daar niet veilig voelt, dan voelt het toch alsof die nieuwe regels op jou zijn gericht."

Maar Allison beseft dat dat niet per se zo is. "Er staat niet 'Mercedes' op die nieuwe regels geschreven, de kern van de nieuwe regels draait om die pyramide. Die willen ze niet, ze willen een scala aan teams dat kan winnen en ze willen dat elk raceweekend onvoorspelbaar is. Toch voelt het niet zo als je een team bent zoals wij. Het voelt juist alsof deze regels zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat een team als wij in de toekomst niet kan bestaan."

Dat sluit natuurlijk niet uit dat Mercedes zelf van de nieuwe regels profiteert. "De onbedoelde consequentie van de nieuwe regels, is dat we ons weer op een nieuwe manier op kunnen laden voor een nieuwe uitdaging. Op een manier werkt dat in ons voordeel, omdat het erop lijkt dat de nieuwe regels op ons zijn gericht. Niets werkt er meer motiverend voor onze groep dan deze nieuwe uitdaging. Iedereen heeft zoiets van 'we zullen jullie wel eens een poepje laten ruiken en laten zien dat we niet zomaar in de vergetelheid zullen raken.'"

"Dat is voor ons nu zo spannend, deze nieuwe uitdaging qua regels tackelen. Net zoals we bij de vorige veranderingen kunnen we laten zien uit welk hout we gesneden zijn. Dat we een team zijn dat het onderste uit de kan wil halen en met wat geluk is dat goed genoeg om opnieuw vooraan de grid te staan", aldus Allison.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull