Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes weer wreed wakker geschud in de strijd met Red Bull

Mercedes kreeg in Abu Dhabi niet helemaal de afsluiter van het jaar waar het team op hoopte, maar George Russell ziet er juist een wijze les en een reality check in.

Na een grandioos weekend voor Mercedes in Brazilië, waarin het team een één-twee scoorde, was het in Abu Dhabi een pijnlijke race. Lewis Hamilton haalde de finish niet en George Russell kon niet op tegen de coureurs van Red Bull en Ferrari. Toch vindt laatstgenoemde coureur het een wijze les. "Dit is een reality check voor ons en dat is nodig als we volgend jaar de strijd willen aangaan met Red Bull", aldus de Mercedes-coureur tegen onder meer RacingNews365. Russell werd vijfde in Abu Dhabi, maar sluit het jaar uiterst toch wel op een positieve toon af. "We hebben een auto met veel potentie, alleen is het goede werkvenster erg klein." "Toch hebben we genoeg hoogtepunten gehad dit jaar in Brazilië, Mexico en Singapore. Dit ligt ver van de mindere races zoals hier in Abu Dhabi, Monza en Spa-Francorchamps.

Russell een trotse Mercedes-coureur

Met de vierde plaats in het eindklassement van 2022 kan Russell terugkijken op zijn beste seizoen tot nu toe in de Formule 1. Hij eindigt hoger dan teamgenoot Hamilton en kan alleen maar dankbaar zijn. "Ik heb extreem veel geluk met het team en mijn teamgenoot", looft de Britse coureur. "Lewis heeft me tot de limiet gepusht als coureur en ik denk dat ik ontzettend veel heb geleerd. Om tegen hem te strijden met hetzelfde materiaal: een beter referentiepunt kan je niet hebben. Ik ben er erg blij mee", aldus Russell.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'