Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes wil herhaling van sensationele 2016-crash voorkomen in Barcelona

In het seizoen 2016 domineerde Mercedes de Formule 1, waarbij beide coureurs de eerste startrij bezetten voor de GP van Spanje. Het liep echter in tranen af door een spectaculaire crash tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Teambaas Toto Wolff wil dat scenario zondagmiddag voorkomen.

Het seizoen 2019 vertoont overeenkomsten met dat van 2016: Mercedes domineerde in beide jaargangen de Formule 1 en de rivaliteit tussen de teamgenoten nam toe omdat het elkaars directe (en enige) concurrenten zijn/waren. In Spanje bezetten Valtteri Bottas en Lewis Hamilton vanmiddag de eerste startrij, waarbij de start zeer belangrijk wordt omdat inhalen nagenoeg onmogelijk is op het circuit van Barcelona.

Na de uitlatingen van Hamilton dat hij 'te lief' was in Bakoe in de eerste ronde, werd Toto Wolff fijntjes herinnerd aan de spectaculaire teamcrash van 2016. "Ik voel me nog niet comfortabel. Iedereen weet dat de eerste bocht erg belangrijk is in Barcelona en beslissend kan zijn voor de race hier", laat de teambaas in gesprek met o.a. RacingNews365 weten.

"Lewis en Valtteri hebben met veel respect geracet tot op heden, dat de situatie nu anders is dan in 2016. We weten dat er rivaliteit is tussen onze coureurs en dat deze toe zal nemen als de titelstrijd tussen onze coureurs gaat. Dat is iets waar we rekening mee moeten houden en zondagochtend praten we over de diverse scenarios, bekijken we video’s." Wolff antwoordt lachend op de vraag van RacingNews365 of hij de beelden van 2016 laat zien: "Een paar video's".

"Onze coureurs zijn zich er bewust van dat het team erg hard voor ze werkt. Ze respecteren de effort van iedereen binnen het team. Ik denk dat de situatie daarom anders is dan in 2016."

Met medewerking van Joe van Burik

0 reacties