Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Met deze bijzondere auto's en andere voertuigen rijden F1-coureurs nu rond

Niet alleen op het circuit, maar ook in de privésfeer zijn veel Formule 1-coureurs gek van de snelle auto's. Ze beschikken dan ook over hun eigen supersnelle auto's en in sommige gevallen ook andersoortige voertuigen. RacingNews365 verzamelde recente foto's van Formule 1-coureurs met hun snelle (vakantie)speeltjes.

Vettel prive auto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De smaak in auto's en motoren van de Formule 1-coureurs van tegenwoordig loopt behoorlijk uiteen. Logischerwijs zijn fabriekscoureurs vaak met modellen van hun eigen merk te zien, zoals Lewis Hamilton van Mercedes en Charles Leclerc van Ferrari. Toch zijn er ook wat uitzonderingen te vinden - wat te denken van motoren van onder meer Romain Grosjean en Kimi Raikkonen?

Max Verstappen en Pierre Gasly zijn de laatste tijd in het verkeer vooral te spotten geweest achter het stuur van Aston Martins, het merk dat optreedt als hoofdsponsor van Red Bull Racing, al houdt de Nederlander er ook van om te scheuren op zijn jetski. Toro Rosso-rijder Daniil Kvyat is de laatste tijd vooral met een heel ander soort voertuig in de weer...

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton bezit een flinke privécollectie en houdt klaarblijkelijk ook privé van een snelle auto onder zijn kont. Wanneer de Brit zijn garagedeur opent kan hij onder andere kiezen uit een Ferrari LaFerrari een Mercedes SLS AMG Black Series (6,3 liter V8 motor met 630 PK), een Ford Mustang Shelby GT500 (5,8 liter V8 motor met 530 PK) of een prachtige 427 Shelby Cobra uit de jaren '60.

Een van zijn pronkstukken is de Pagani Zonda 760LH. De laatste twee letters verklappen het al: deze auto is speciaal gemaakt voor Lewis Hamilton. In deze wagen heeft de vijfvoudig wereldkampioen 760 PK onder zijn kont liggen.

Charles Leclerc

Charles Leclerc kreeg voor zijn twintigste jubileum een leuk verjaardagscadeautje van Ferrari. Een van de weinige auto's met een V12-motor die momenteel voor commercieel gebruik wordt gemaakt. Met een vermogen van 750 pk gaat deze prachtbolide van 0 naar 100 in een bizar snelle 2.9 seconde. Nieuw betaal je hiervoor een slordige 400.000.

			© Ferrari
	© Ferrari

Valtteri Bottas

Ook Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft een paar mooie auto's op zijn Finse oprit staan. Niet alleen Mercedes-bolides (zie Instagrampost hieronder), maar bijvoorbeeld ook een McLaren 675LT ter waarde van een slordige 350.000 dollar. Dit bakbeest heeft een vermogen van 675 paardenkrachten en gaat in 2.9 seconden van 0 naar 100.

Daarnaast bezit de Fin ook een Mercedes Benz C63 en een Mercedes Benz AMG GT, beide met een waarde van meer dan 100.000 dollar.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel heeft een opvallende 'favoriete' auto: een Mercedes SL 65 AMG. Hoewel Vettel al vijf jaar vecht tegen zijn grote concurrent Mercedes, scheurt hij graag in de 6,0 liter V12 aangedreven bolide met zo'n 670 PK en een marktwaarde van om en nabij €300.000,-.

Mocht Vettel het wat rustiger aan willen doen, dan pakt hij zijn Abarth 500. Met deze sportuitvoering van de Fiat 500 gaat hij niet al te hard, slechts 205 km/uur, maar heeft hij wel een mooi wagentje voor de deur staan.

			© Ferrari
	© Ferrari

Max Verstappen

Max Verstappen is pas 21 jaar oud en heeft net drie jaar zijn rijbewijs, maar heeft al genoeg racemonsters om te weg onveilig mee te maken. Voor zijn 19e verjaardag kocht Verstappen een mooie Porsche 911 GT3 RS voor zichzelf. Dit bakbeest gaat van 0 naar 100 km/uur in 3,3 seconden en kost ongeveer €250.000,-. Maar dan heb je wel wat: een 4 liter motor met 500 PK en een topsnelheid van 310 km/uur.

De samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing heeft ook voor Max Verstappen voordelen. De Nederlander mocht na zijn overstap in 2016 de Aston Martin V12 Vantage S gebruiken om zijn boodschappen te halen. Dit racemonster met een 6,0 liter V12 motor en 572 PK is echter alweer verkocht door Verstappen.

Binnenkort krijgt Max Verstappen de beschikking over het nieuwste kindje van Aston Martin: de Valkyrie. Ook deze vette bak bezit over een V12-motor en gaat door de bijna 1100 (!) pk in slechts een luttele 2.5 seconde van 0 naar 100.

			© Aston Martin
	© Aston Martin

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen staat niet bekend als iemand die uitbundig is of er een exorbitante levensstijl op nahoudt, maar de Fin houdt wel degelijk van mooie en snelle auto's. Ook hij heeft nog wat rode bolides in de garage staan. De Ferrari Enzo, met een 4,3 liter V8 motor en 660 PK, is een van zijn pronkstukken. Hij rijdt er graag mee, net als zijn motor, die er naast staat.

Ook het volgende speeltje erft Raikkonen van zijn ex-werkgever. De LaFerrari, wat letterlijk 'De Ferrari' betekent, heeft een 6,3 liter V12 motor en bijna 800 PK. Daarmee sprint Raikkonen binnen 3 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Tot slot heeft hij ook een bolide van zijn huidige werkgever. De sportauto van Alfa Romeo, de 4C, is niet de snelste auto die Kimi onder zijn kont heeft. De 4C is goed voor 240 PK en een sprintje van 0-100 in 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

En de rest

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie