Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Miami GP-baas reageert op kritiek op 'fake' jachthaven

De 'big-talking-point' van het circuit van Miami is niet het circuit zelf, maar de decoratie van de 'jachthaven'. Zo liggen aan de binnenkant van de baan een aantal jachten met daaromheen 'fake water'.

Nep haven Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Amerika staat erom bekend om alles groots aan te pakken. Zo zagen we bij de Amerikaanse Grand Prix in Austin van 2017 dat de coureurs één voor één werden omgeroepen als een soort van boksers waarbij cheerleaders de snelheidsduivels aanmoedigden. Ook dit jaar pakken de Amerikanen groots uit tijdens de Grand Prix van Miami. Tom Garfinkel, de managing partner van de Miami Grand Prix, en zijn team hebben namelijk een nep jachthaven aangelegd aan het circuit.

"Weet je, ik zei tegen de Formule 1: je krijgt je jachtfoto's en je krijgt je jachten. Ze keken me aan alsof ik gek was. En toen tekende ik het op een whiteboard. Ik wil de jachthaven met jachten hier en we gaan het laten gebeuren. Ik denk dat het grappig is en het is geweldig. Weet je, we nemen onszelf niet te serieus. We proberen er wat plezier mee te hebben."

Garfinkel geeft daarbij aan eerst de prioriteit te hebben gegeven aan een goed racecircuit. "En weet je, als het in de eerste plaats een goed circuit is om te racen, dan kunnen we vanuit daar verder gaan en andere dingen doen om het geweldig te maken."

Het internet gaat los op neppe jachthaven

Niet alleen Garfinkel ziet de grap er wel van in. Ook gebruikers van Twitter en andere social media kanalen gaan los op de neppe jachthaven in Miami. Vooral het 'water', dat geschilderd is op houten platen, haalt de creativiteit van een aantal Formule 1-fans naar boven.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull