Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Miami GP-baas reageert op kritiek op 'fake' jachthaven

De 'big-talking-point' van het circuit van Miami is niet het circuit zelf, maar de decoratie van de 'jachthaven'. Zo liggen aan de binnenkant van de baan een aantal jachten met daaromheen 'fake water'.

Amerika staat erom bekend om alles groots aan te pakken. Zo zagen we bij de Amerikaanse Grand Prix in Austin van 2017 dat de coureurs één voor één werden omgeroepen als een soort van boksers waarbij cheerleaders de snelheidsduivels aanmoedigden. Ook dit jaar pakken de Amerikanen groots uit tijdens de Grand Prix van Miami. Tom Garfinkel, de managing partner van de Miami Grand Prix, en zijn team hebben namelijk een nep jachthaven aangelegd aan het circuit. "Weet je, ik zei tegen de Formule 1: je krijgt je jachtfoto's en je krijgt je jachten. Ze keken me aan alsof ik gek was. En toen tekende ik het op een whiteboard. Ik wil de jachthaven met jachten hier en we gaan het laten gebeuren. Ik denk dat het grappig is en het is geweldig. Weet je, we nemen onszelf niet te serieus. We proberen er wat plezier mee te hebben." Garfinkel geeft daarbij aan eerst de prioriteit te hebben gegeven aan een goed racecircuit. "En weet je, als het in de eerste plaats een goed circuit is om te racen, dan kunnen we vanuit daar verder gaan en andere dingen doen om het geweldig te maken."

Het internet gaat los op neppe jachthaven

Niet alleen Garfinkel ziet de grap er wel van in. Ook gebruikers van Twitter en andere social media kanalen gaan los op de neppe jachthaven in Miami. Vooral het 'water', dat geschilderd is op houten platen, haalt de creativiteit van een aantal Formule 1-fans naar boven.

1521082921217667074

Me after paying $2,000 for a standing ticket #MiamiGP pic.twitter.com/wGQqhV5bQs — Matt Amys (@mattamys) May 2, 2022

1520706223955492866

DANIEL NO ! pic.twitter.com/R8TTRqRGK1 — ale³ 🧡 (@riccheIsea) May 1, 2022

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"