Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Michael Schumacher ontvangt belangrijke Duitse ereprijs

Michael Schumacher ontvangt dit jaar de staatsprijs van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is de hoogste onderscheiding die hij daar kan krijgen.

Michael Schumacher 2012 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher krijgt van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een grootse prijs. Hij ontvangt de 'Staatspreis', die wordt toegekend voor buitengewone prestaties op cultureel of wetenschappelijk gebied of voor opmerklijke prestaties in het leven.

De zevenvoudig Formule 1-kampioen, die sinds een zwaar ski ongeluk in 2013 niet meer in het openbaar verscheen, wordt geëerd vanwege zijn staat van dienst als sportman en zijn inzet voor goede doelen, zo vertelt de lokale Minister-president Hendrik Wüst.

"Zijn werk als sportman en als voorvechter van goede doelen straalt tot ver buiten de grenzen van Noordrijn-Westfalen uit. Tot op de dag van vandaag is Michael een van de meest opvallende persoonlijkheden in de wereldgeschiedenis van de sport", zo wordt Schumi beschreven.

Vrouw en kinderen nemen prijs in ontvangst

Jean Todt, die tijdens Schumachers grote succesjaren bij Ferrari aan zijn zijde stond, zal een zogeheten laudatio geven bij de prijsuitreiking in Keulen op 20 juli. Schumachers vrouw Corinna en hun twee kinderen, F1-coureur Mick en dochter Gina, zullen de prijs namens hem in ontvangst nemen.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Live De onthulling van de nieuwe F1-bolide van Alfa Romeo