Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Schumacher

Michael Schumacher ontvangt belangrijke Duitse ereprijs

Michael Schumacher ontvangt dit jaar de staatsprijs van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is de hoogste onderscheiding die hij daar kan krijgen.

Michael Schumacher 2012 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher krijgt van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een grootse prijs. Hij ontvangt de 'Staatspreis', die wordt toegekend voor buitengewone prestaties op cultureel of wetenschappelijk gebied of voor opmerklijke prestaties in het leven.

De zevenvoudig Formule 1-kampioen, die sinds een zwaar ski ongeluk in 2013 niet meer in het openbaar verscheen, wordt geëerd vanwege zijn staat van dienst als sportman en zijn inzet voor goede doelen, zo vertelt de lokale Minister-president Hendrik Wüst.

"Zijn werk als sportman en als voorvechter van goede doelen straalt tot ver buiten de grenzen van Noordrijn-Westfalen uit. Tot op de dag van vandaag is Michael een van de meest opvallende persoonlijkheden in de wereldgeschiedenis van de sport", zo wordt Schumi beschreven.

Vrouw en kinderen nemen prijs in ontvangst

Jean Todt, die tijdens Schumachers grote succesjaren bij Ferrari aan zijn zijde stond, zal een zogeheten laudatio geven bij de prijsuitreiking in Keulen op 20 juli. Schumachers vrouw Corinna en hun twee kinderen, F1-coureur Mick en dochter Gina, zullen de prijs namens hem in ontvangst nemen.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez