Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Michael Schumacher ontvangt belangrijke Duitse ereprijs

Michael Schumacher ontvangt dit jaar de staatsprijs van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is de hoogste onderscheiding die hij daar kan krijgen.

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher krijgt van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een grootse prijs. Hij ontvangt de 'Staatspreis', die wordt toegekend voor buitengewone prestaties op cultureel of wetenschappelijk gebied of voor opmerklijke prestaties in het leven. De zevenvoudig Formule 1-kampioen, die sinds een zwaar ski ongeluk in 2013 niet meer in het openbaar verscheen, wordt geëerd vanwege zijn staat van dienst als sportman en zijn inzet voor goede doelen, zo vertelt de lokale Minister-president Hendrik Wüst. "Zijn werk als sportman en als voorvechter van goede doelen straalt tot ver buiten de grenzen van Noordrijn-Westfalen uit. Tot op de dag van vandaag is Michael een van de meest opvallende persoonlijkheden in de wereldgeschiedenis van de sport", zo wordt Schumi beschreven.

Vrouw en kinderen nemen prijs in ontvangst

Jean Todt, die tijdens Schumachers grote succesjaren bij Ferrari aan zijn zijde stond, zal een zogeheten laudatio geven bij de prijsuitreiking in Keulen op 20 juli. Schumachers vrouw Corinna en hun twee kinderen, F1-coureur Mick en dochter Gina, zullen de prijs namens hem in ontvangst nemen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024