Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Miljoen Nederlanders zien GP van Singapore

De Formule 1 Grand Prix van Singapore kon rekenen op veel bekijks in Nederland. Mede door de goede uitgangspositie van Max Verstappen trok de race veel bekijks.

Het had een prachtige race moeten worden voor Nederland, met Max Verstappen die vanaf de tweede plaats mocht vertrekken. Mede door de actie van TV-aanbieder Ziggo, die F1 gratis aanbood voor heel Nederland, zetten fans massaal de TV aan voor de race. Op Ziggo Sport keken ongeveer 800.000 Nederlanders naar de Grand Prix. Daarbij komen nog de kijkers die naar de betaalde versie van de zender keken en kijkers die afstemden naar RTL Duitsland. Zij zijn niet meegenomen in die 800.000 kijkers, waarbij ook de mensen die online via live-stream of tablet niet meegeteld zijn.

De schatting is daarom dat er ongeveer een miljoen mensen naar de race keken. De piek rondom de start van de race zal waarschijnlijk hoger hebben gelegen. Het beeld in Nederland is dat 25% van de TV-kijkers de F1 binnen vijf minuten na het uitvallen van Verstappen uitzet. Na een half uur is dat opgelopen tot de helft van de kijkers.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"