Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Minardi: "Vettel en Ferrari werden helaas nooit een geheel"

Aan het einde van dit seizoen zal Sebastian Vettel afscheid nemen van Ferrari. In de Formule 1-wereld zijn de meningen verdeeld over de keuze van de Scuderia. Voormalig teameigenaar Giancarlo Minardi is er in ieder geval van overtuigd dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt door zich te focussen op Charles Leclerc.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Oud-Formule 1-teambaas Giancarlo Minardi staat achter de keuze van Ferrari, die ervoor kozen om Vettel de deur te wijzen. "Ik ben het helemaal eens met Ferrari dat ze hun pijlen op Charles Leclerc richten. Sebastian en Ferrari werden helaas nooit een geheel."

"In 2018 ging het eigenlijk al mis tussen Vettel en Ferrari. De fouten die hij dat jaar maakte, die hem mogelijk de wereldtitel kostte, worden hem nog altijd aangerekend. Dat terwijl ook het team dat seizoen waarschijnlijk wat fouten heeft gemaakt", aldus Minardi tegenover het Italiaanse Autosprint.

"Een andere factor die we in beschouwing moeten nemen is het hoge salaris van Vettel. Dat mag namelijk niet onderschat worden in deze tijd. Het Covid 19-virus zal namelijk ook in de Formule 1 economisch veel verandering teweeg brengen", zo voorspelt de Italiaan.

Volgens Minardi zal de Duitser geen eenvoudig seizoen mee gaan maken in 2020, maar zal hij er wel alles aan doen om het onderste uit de kan te halen. "Ik weet zeker dat Vettel met zijn hoofd omhoog de Formule 1 wil verlaten. Hij zal er dan ook alles aan doen om te laten zien hoe goed hij is, dat hij het nog in zich heeft en dat hij zijn salaris waard is."

1 reactie