Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Monaco overweegt aanpassingen aan circuit

Het voor de Formule 1 zo historische en legendarische circuit in Monaco kan in de toekomst wel eens een metamorfose ondergaan. Het kleine prinsdom gaat namelijk uitbreiden.

Monaco heeft twee miljard euro vrijgemaakt voor een uitbreidingsproject dat vanwege de hoge bevolkingsdichtheid in het prinsdom onafwendbaar lijkt. In 2025 moet Monaco ruim vijftien hectare groter zijn dan nu. De uitbreiding van land vindt plaats rondom de bocht Portier en het ingaan van de tunnel. Prins Albert, staatshoofd van Monaco, vertelt Forbes dat de uitbreiding van het land gepaard kan gaan met een wijziging aan de lay-out van het circuit. "We kijken altijd naar mogelijkheden om de baan te verleggen, uit te breiden, of te verbeteren."

Er zijn echter nog geen concrete plannen: "We houden het in ons achterhoofd. Het is vooralsnog maar een idee, dat niet per se uitgevoerd gaat worden. We gaan eerst tuinen en privéterrein aanleggen en daarna kijken we hoe we de wegen gaan aanleggen. Pas dan kunnen we denken aan een eventuele uitbreiding of aanpassing van het circuit." Prins Albert ziet de Grand Prix van Monaco overigens niet snel verdwijnen van de Formule 1-kalender. "Deze Grand Prix heeft zoveel historische waarde voor de sport. Ik kan me niet indenken dat de race ooit geen deel uit zal maken van de Formule 1. Onze GP is uniek, voor zowel de fans als het bedrijfsleven."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'