Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Nederlanders stellen teleur bij kwalificatie Berlijn, pole voor Vergne

De Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns hebben in de kwalificatie voor de E-Prix van Berlijn nogal teleurgesteld. Ze mochten in de eerste groep gelijk van start, maar wisten allebei geen sterke tijd op het bord te zetten.

Nyck de Vries Berlin 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formule E

In de eerste kwalificatiegroep met onder anderen Nyck de Vries en Robin Frijns stelden de Nederlanders nogal teleur. Titelverdediger Antonio Félix da Costa reed in deze groep de snelste tijd. De Vries eindigde op plek vier (+ 0.416 sec) en Frijns moest na een foutje in de laatste bocht genoegen nemen met de zesde plaats op ruim zes tienden van de snelste tijd.

De snelste tijd van Da Costa werd in de sessie erna door Jean-Éric Vergne met ruim twee tienden verbeterd. Ook anderen in de groep reden sneller dan De Vries en Frijns, waardoor de Nederlanders al snel terugvielen. Uiteindelijk belandde De Vries op plek 19 en start Frijns in de race als één na laatste op plaats 23, net voor Joel Eriksson.

Ook Stoffel Vandoorne, teamgenoot van De Vries bij Mercedes, stelde flink teleur. Teambaas Ian James erkent dat de Mercedessen 'niet eindigden waar we wilden'. "Daar moeten we nog even naar kijken", zei hij. "Het wordt lastig in de race, maar alles kan nog gebeuren."

In de strijd om de superpole trok Vergne uiteindelijk aan het langste eind. Zijn teamgenoot Da Costa werd tweede en Lucas di Grassi kwalificeerde zich op de derde plaats.

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

3 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"