Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Nederlanders vallen enorm tegen in E-Prix Misano, Da Costa wint

Antonio Felix da Costa heeft de Formule E-race op Misano in Italië gewonnen. Nyck de Vries was de beste Nederlander in zijn Mahindra op de 14e plek, Robin Frijns kwam niet verder dan P18.

Antonio Felix da Costa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall

Met Robin Frijns op P9 en Nyck de Vries op P19 stonden de Nederlanders er niet heel goed voor tijdens de start van de E-Prix op het circuit van Misano in Italië. In de beginfase waren er heel wat positiewisselingen om energie te sparen. Nyck Cassidy en Pascal Wehrlein moesten al vroeg naar binnen vanwege een wissel van de voorvleugel, omdat beide mannen contact maakten met een voorganger. Jean-Eric Vergne kreeg voor zijn incident met Cassidy nog een tijdstraf van vijf seconden.

Het was sowieso goed oppassen voor de mannen, omdat er dus veel positiewisselingen waren en het zo snel fout kon gaan. En waar Frijns op een gegeven moment nog vijfde lag, reed hij een paar rondjes later 16e. Maximilian Guenther vloog nog bijna door de lucht na een tik van de teamgenoot van Frijns, Sebastien Buemi.

Naarmate de race vorderde, werd het spannender aan de kop, maar zonder de Nederlanders. De Vries lag met nog tien rondjes te gaan op de 17e plek, met recht daarachter Frijns. De Envision-man kwam weer wat naar voren, maar door een pitstop zakte hij weer verder weg.

Antonio Felix da Costa en Oliver Rowland vertrokken tegen het einde van de wedstrijd en vochten zo om de overwinning in Italië. Uiteindelijk wist Da Costa de zege te pakken. De Nederlanders wisten geen potten te breken met De Vries op de 14e plek, Frijns zat daar nog eens twee plekken achter.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez