Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Nederlands toptalent maakt mooie promotie naar voorprogramma Formule 1

Tijmen van der Helm rijdt dit seizoen voor MP Motorsport in de FIA Formule 3. De Nederlander maakt zo razendsnel promotie op de weg naar de Formule 1.

In twee jaar van een regionaal Formule 4-kampioenschap naar de officiële Formule 3 van de FIA; Tijmen van der Helm schiet pijlsnel door de juniorklassen heen. Het talent verbindt zich nu voor een jaar aan het Nederlandse MP Motorsport en is nu nog maar een niveau verwijderd van de Formule 2, het voorportaal van de Formule 1.

Van der Helm, 17 jaar oud, is verguld met zijn overstap en legt aan RacingNews365 uit hoe het zo is gekomen. "Ik zat eigenlijk al langer bij MP, want het team heeft een band met FA Racing, waar ik vorig seizoen reed." Nu Richard Verschoor en Bent Viscaal zijn vertrokken, is hij de enige Nederlander bij het team uit Westmaas. "Ik ben zelfs de enige Nederlander in de Formule 3."

Van der Helm denkt goede progressie bij het team te kunnen maken. "Ik wil nog even de officiële tests afwachten, maar als ik in de middenmoot begin ga ik er wel voor om gedurende het seizoen naar voren te rijden."

De eerste officiële test van het Formule 3-seizoen is overigens uitgesteld. De test zou 25 en 26 februari plaatsvinden in Jerez, maar reisrestricties voor Britten gooien roet in het eten. Er is nog geen nieuwe datum aangewezen.

Volgende week hebben we een uitgebreid interview met het talent.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië