Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Nederlandse Dakar-deelnemer haalt uit: "Russen spelen vals in Dakar Rally"

Volgens Maurik van den Heuvel spelen de Russische truckers vals. Hij weet het zeker. De Kamaz-coureurs zouden meer informatie hebben dan de rest.

Nikolaev Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Kamaz-Master

Maurik van den Heuvel was bezig aan een goede Dakar Rally voordat hij op zondag hard crashte en uitviel. De Nederlander zag de 2022-editie op die manier tot een einde komen, maar ging niet naar huis voordat hij zijn pikante mening gedeeld had.

In gesprek met Omroep Brabant beweert de trucker namelijk dat de Russische Kamaz-coureurs, die ook deze Dakar Rally weer heer en meester zijn in de categorie trucks, volgens hem niet het regelboekje volgen. "De Russen spelen vals! Ze hebben apparatuur in die auto zitten waarmee ze voorinformatie krijgen. Zij weten voor de proef de waypoints al", meent hij.

Hij zegt zelfs al met eigen ogen te hebben gezien hoe de Russen spelen met de regels. "We worden op een gegeven moment ingehaald door Andrey Karginov. Hij gaat linksaf terwijl het roadbook zegt dat we naar rechts moeten. We slaan dan zes notities over, maar komen wel weer terecht bij het juiste waypoint. Dat kan niet!", is hij duidelijk.

Dakar-teams zoeken de grenzen op

Volgens Ben van der Laar, een andere Brabantse trucker, zou het niet de eerste keer zijn dat er mensen in Dakar Rally op zoek gaan naar het grijze gebied. Dit jaar wordt het roadbook (waarin de aanwijzingen staan aan de hand van welke de coureurs en navigatoren de weg moeten vinden, red.) pas kort voor het begin van een etappe vrijgegeven. Iedereen zou dan ook gelijke kennis moeten hebben.

"Alle teams zoeken het grijze gebied op. Daartoe worden ze ook gedwongen, omdat het zo dicht bij elkaar ligt. In de geschiedenis is dat al vaker gebeurd, dus dat zou nu ook goed kunnen. Ze spelen bij de Russen ook een politiek spel. Er is een kopman en de rest offert zich op. Zodra ze weten dat er afgesneden kan worden, zouden ze dat door kunnen spelen. Maar bewijs heb ik er niet voor", aldus Van der Laar tegen de Brabantse omroep.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"