Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Nederlandse deelnemer krijgt torenhoge tijdstraf in Dakar Rally

Trucker Richard de Groot heeft een bizarre tijdstraf gekregen in de Dakar Rally. De Nederlander miste een paar waypoints in de eerste etappe en kan zijn klassementsambities in de ijskast zetten...

Richard de Groot
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Richard de Groot

De Dakar Rally draait allemaal om tijd én waypoints. Het passeren van waypoints is verplicht en indien je ze mist, komt je dat op een tijdstraf te staan. Verschillende coureurs misten één of meer waypoints tijdens de eerste etappe, maar Richard de Groot maakte het wel heel bont. De trucker, bekend van het Firemen Dakar Team, ontving een tijdstraf van 24 uur(!) voor het missen van meerdere waypoints.

De Groot was niet de enige Nederlandse deelnemer die een enorme tijdstraf kreeg. Jeffrey Otten kreeg 23,5 uur straf voor hetzelfde vergrijp. Gert-Jan van der Valk, actief in de SSV-klasse, mocht één minuut bij zijn eindtijd optellen. Dat valt dan nog te overzien... Bij de auto's was Brian Baragwanath de ongelukkige met een tijdstraf van 18 minuten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training