Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Nicolas Todt: de redder van de racecarrière van Charles Leclerc

Dat niet alle mensen die in Monaco wonen zwemmen in het geld maakt het levensverhaal van Charles Leclerc wel duidelijk. De Ferrari-coureur stond op het punt om zijn racecarriere vroegtijdig te stoppen omdat hij niet over de financiële middelen beschikte om verder te gaan. Uiteindelijk bood Leclerc's huidige manager, Nicolas Todt hem uitkomst.

Nicolas Todt was in 2011 de manager van de inmiddels overleden coureur Jules Bianchi. Die stelde Todt in dat jaar voor aan vriend van de familie, Charles Leclerc. De zoon van Jean Todt zag het talent van de dan pas veertienjarige Leclerc en hielp hem aan meer sponsoren zodat hij zijn carrière kon vervolgen, die door geldgebrek ten einde leek: "Ik ben heel trots op mijn zoon Nicolas", begint Jean Todt zijn verhaal tegenover de Italiaanse krant La Repubblica.

"Nicolas geloofde in een jonge gast die niet beschikte over de juiste middelen om verder te gaan en nu is uitgegroeid tot een van de beste coureurs ter wereld. Zoiets maakt me trots want ik weet dat het heel moeilijk is voor Nicolas om in dezelfde sector als ik te werken."

"Het is mooi om te zien dat Leclerc nu zo ontzettend goed presteert. Ferrari heeft een zeer goede wagen, waardoor alles nu samenvalt. Om te winnen moet je namelijk een goede auto, goede coureurs en een goed team hebben, maar ook wat geluk!"

Als iemand weet hoe je een succesvol team moet bouwen dan is het Todt wel. De Fransman haalde Ferrari halverwege de jaren 90 uit de sleur en won uiteindelijk zes constructeurstitels met het team.

Rijdt Max Verstappen naar zijn derde opeenvolgende zege in Mexico? Dit en meer hoor je in deze aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt