Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Niet een, maar twee problemen troffen Verstappen in slotfase GP Bahrein

Max Verstappen klaagde eerste over stuurproblemen, waarna hij niet veel later uitviel. De problemen hadden twee verschillende oorzaken, zo vertelt teambaas Christian Horner.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na afloop van de Grand Prix van Bahrein stond Red Bull met lege handen. Max Verstappen én Sergio Perez vielen namelijk uit in de slotfase van de race, waardoor Ferrari en Mercedes de eerste vier plekken onder verdeelden.

Red Bull-teambaas Christian Horner baalt na afloop als een stekker. "Wat een wrede manier om de race te eindigen. Het leken mooie punten te worden, maar het ging in rook op", zucht hij bij Sky Sports.

Horner bevestigt dat beide coureurs werden getroffen door hetzelfde probleem. "Het lijkt op een vergelijkbaar probleem bij de beide auto's. We weten nog niet precies wat het is, maar we moeten het gaan onderzoeken, zodat we precies begrijpen wat het heeft veroorzaakt", aldus de Brit.

Twee verschillende problemen voor Verstappen

Bij Perez ging het om een probleem, maar bij Verstappen speelden er twee dingen. Het eerste probleem, met zijn stuur, daar klaagde Verstappen namelijk al ronden lang over. Volgens zijn teambaas was het niet gerelateerd aan het probleem dat hem uiteindelijk deed uitvallen.

"Nee, de twee dingen hadden helemaal niets met elkaar te maken. Na de laatste stop, toen Verstappens auto weer van de krik kwam, ontstond er namelijk een stuurprobleem. Het veranderde wat aan de ophanging, waardoor deze links en rechts niet helemaal meer gelijk was aan de voorkant."

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull