Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Vrouwen in de Formule 1

Nieuw F1-initiatief om volgende vrouw in de Formule 1 te krijgen

De F1 Academy, de raceklasse voor talentvolle vrouwen die sinds dit jaar bestaat, komt met een nieuw initiatief genaamd 'Discover Your Drive', een actie om meer vrouwelijk talent richting de motorsport te krijgen, zowel op de baan als daarbuiten.

F1 Academy pre-season test 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © F1 Academy

Het initiatief focust op vier punten: Youth Engagement, Talent Identification, Participation & Progression en Community. Er worden verschillende programma's opgezet waar jonge vrouwen aan kunnen deelnemen en programma's om de deelname van vrouwen aan de sport te bevorderen en te verbeteren.

Maar vijf procent vrouw

Het eerste evenement wat op het programma staat is F1 Academy Discover Your Drive Karting UK, een nationaal kartprogramma voor de zoektocht naar jonge, vrouwelijke karters. Statistieken laten zien dat ruim 45.000 jonge meiden elk jaar naar races gaan, maar slechts een klein percentage van deze meiden doet mee in een competitie. Van de 2275 pupillen van TeamSport Race Academy zijn bijvoorbeeld maar 146 vrouw. Het verschil wordt door de leeftijden heen alleen maar groter. Van alle Britse race licentiehouders, is maar vijf procent vrouw.

"We krijgen een platform om jonge meiden te inspireren"

Het nieuwe programma gaat dit jaar plaatsvinden op zes verschillende locaties. In 2023 wordt F1 Academy een supportrace van de Formule 1 en dan gaat Discover Your Drive ook activiteiten organiseren in aanloop naar de race. Deze evenementen zijn speciaal gericht op jonge meiden van 8 tot 18 jaar. Susie Wolff is sinds dit jaar managing director van de F1 Academy en is erg enthousiast over de plannen.

"Toen we in maart F1 Academy lanceerden was het belangrijkste punt voor ons om meer talent richting de sport te laten doorgroeien, zowel op als naast de baan. F1 Academy Discover Your Drive is een belangrijke stap om dit doel te kunnen realiseren. Volgend jaar staan we op de globale F1-kalender en wordt het bereik van ons programma gigantisch, waardoor we het platform krijgen om jonge meiden te inspireren."

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken